Het beoogde doel - de nieuwe kerk in Driebruggen
Het beoogde doel - de nieuwe kerk in Driebruggen

Extra veelzijdige Boerenlandfair schot in de roos

Algemeen

Waarder - Ook voor de zevende editie van de Boerenlandfair was afgelopen zaterdag sprake van een grote belangstelling, mede dankzij de goede weersomstandigheden. De organisatie was erin geslaagd om (nog) meer activiteiten te verzinnen en leuke dingen te tonen dan in voorgaande jaren.

Natuurlijk waren er de bekende vaste onderdelen, zoals de koeien die naar buiten werden gelaten - altijd weer een spectaculair gezicht - en ook was er weer een groot aantal kraampjes waar van alles kon worden gekocht. Succesnummers van vorige jaren, zoals quad rijden, de mini-kranen, springkussens en boogschieten, ontbraken vanzelfsprekend niet. Voor de allerjongsten was ook de kinderboerderij met kleine dieren weer present.

Hoogtepunten waren de demonstraties van de brandweer, het schapen scheren, kameel rijden, de kalfjesdans en de onvolprezen veiling per opbod onder de leiding van veilingmeester Jacques de Koning. Ook kon worden geboden op vrijwilliger Willem, die zich publiekelijk liet kaalscheren op voorwaarde dat dit tenminste tweeduizend euro voor de organisatie zou opleveren. Dit vormde geen enkel probleem en de baard en haardos van Willem moesten er onder luid gejuich aan geloven.

Hoewel de exacte telling nog niet is afgerond, kan nu al worden gezegd dat de opbrengst de 60.000 euro gaat overschrijden en daarmee die van vorig jaar zal passeren. Het zorgde voor een editie en resultaat waar met veel dankbaarheid op wordt teruggekeken.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Afbeelding
Kaas uit het vuistje
Parkeren en fietsenstalling langs de Groendijck
Afbeelding
Wij willen allemaal naar binnen!
Best wel hoog zo'n kameel
Afbeelding
Lekkere en gezonde spullen
Restaurant en terras
Diverse curiosa
Oefenen als Robin Hood
Afbeelding
Spannend racen met zo'n quad
De mini kraantjes druk in gebruik
Gewoon lekker rondwandelen met de familie
Basejumpen
Verse groenten en fruit was er ook.
Toekomstig lid van de brandweer
Het haar van Willem ging er af voor € 2000.
lekker in het zonnetje
Brandweer demonstratie
Grote belangstelling voor het kaalschren van Willem
Afbeelding
Afbeelding
De verheugde koeien

Advertentie

Categorieën