Archiefbeeld Koningsdag.
Archiefbeeld Koningsdag. Foto: Stichting Volksvermaak

Programma Koningsnacht en Koningsdag

Algemeen

Bodegraven

Koningsnacht

Bij De Zon vindt op de avond voor Koningsdag de KidsDisco Plaats. Trek je mooiste oranje outfit uit de kast! De DJ draait weer gezellige muziek en je kan zoals altijd bij hem terecht met je verzoekjes. Het vertrouwde zakje chips en de limonade staan uiteraard weer klaar en de kleine bar is open voor alle ouders die even gezellig willen bijkletsen met een lekker drankje.

Koningsnacht bij Baas in Bodegraven vier je in 80’s- en 90’s-sferen met Jan Streefland! Aanvang 21.30 uur tot in de kleine uurtjes. Toegang gratis.

Waarder

18.00 uur: Pannenkoeken eten voor jeugd & senioren
19:30 uur: Start sterkste man / vrouw circuit: laat je behendigheid en krachten zien tijdens dit parkour
20.00 uur: Swingo
21.00 - 23.00 uur: Silent Disco: ga met iedereen in de tent feesten met een knipperende koptelefoon; dubbele zenders, dus dubbel lachen, feesten en zingen gegarandeerd!

Zwammerdam

Koningsnacht in Zwammerdam blijft op het Kerkplein. Vorig jaar verhuisde het feest terug van het Ziendepark en dat is de organisatie goed bevallen. Op vrijdag 26 april treden de Alphense band No Harm (20.00-22.00 uur) en het lokale zangtrio Helemaal Top (22.00-23.00 uur) op. Daarna wordt de avond nog afgesloten in dorpscafé BLOOM.

Reeuwijk

Vrijdag 26 april om 17.00 uur treden Raymon Hermans en Peter Beense op. Ook treedt de geweldige band Vangrail op, wat een garantie is voor een gezellig feest.

Nieuwerbrug

Vrijdag 26 april is er weer een oranje bingo in het Wierickehuis voor Jong en Oud. We beginnen om 15.00 uur. De Oranjevereniging zorgt voor koffie met iets lekkers en leuke prijzen voor bij de bingo. We spelen dan 5 rondjes bingo en een boekje voor 5 rondjes kost € 5,00. Daarna gaan we met elkaar heerlijke pannenkoeken eten.

Koningsdag

Op zaterdag 27 april kan iedereen weer als vanouds genieten van een oergezellige middag. Bodegraven begint start om 08.00 uur de vrijmarkt in het centrum van Bodegraven. Liefhebbers kunnen al vroeg in de ochtend een plekje bemachtigen om de spulletjes uit te stallen. Je hebt tot ongeveer 12.00 uur de tijd om te snuffelen op de markt.

Op Koningsdag is iedereen welkom vanaf 12.00 uur in De Oude Zustertuin. Het programma start om 12.30 uur met optredens, live muziek en spellen voor de kids. De middag eindigt om 17.00 uur. Aansluitend wordt er op locatie bij verschillende horecagelegenheden nog een leuke avond georganiseerd. 

Programma
12.00 uur Inloop evenement
12.30 uur Openingsdans met Studio Forza
13.00 uur Opening op podium
13.00 uur Start spellen & creatief
13.00 uur Lokale live bands
13.00 uur ’Carry On’ // Nieuwe 60’s band met o.a. Hans van Dijk, Jaap Verschoor en Klaas van Donk (voorheen Stage Act) uit Bodegraven
14.30 uur ‘Phrase’ uit Reeuwijk // New rock band uit Reeuwijk
15.30 uur ’Have a Cigar’ // De bekendste pop rock band uit Bodegraven
17.00 uur Einde evenement

Kom lopend of op de fiets

De organisatie roept Bodegravers op om Koningsdag met elkaar te vieren op deze unieke locatie middenin het dorp. De Oude Zustertuin is uitstekend bereikbaar, maar niet zo makkelijk met de auto. Dus kom lopend of op de fiets. Net als voorgaande jaren zal het een gezellige dag worden met live muziek van lokale bands, een hapje en drankje en leuke activiteiten voor kids van alle leeftijden. Hiermee wil de organisatie het dorpsgevoel en de unieke sfeer weer terugkrijgen op Koningsdag in Bodegraven.

Verzoek: Ruim je eigen vierkante meter op

Nieuw dit jaar is de hulp die de organisatie vraagt van vrijwilligers en bezoekers. Het organiseren van Koningsdag is een hele klus. Zeker als je weet dat alles op één dag wordt opgebouwd en afgebouwd. Waar iedereen mee kan helpen is allereerst het opruimen van het veld na afloop. Als je met elkaar papiertjes en bekers opruimt, dan is het terrein zo schoon. Ook kunnen mensen zich aanmelden voor het opbouwen en afbouwen. Na afloop van het evenement wordt er direct begonnen met opruimen. Vele handen maken licht werk. Dus heb je een uurtje of twee over, help mee aan het succes van deze familiedag! 

Munten voor hapjes en drankjes

Aan de bar zijn munten verkrijgbaar waar je een drankje of hapje van kunt kopen. Het is niet de bedoeling dat je zelf een koelbox met eten en drinken meeneemt. De opbrengst van de munten wordt namelijk 100% gebruikt om Koningsdag in Bodegraven mogelijk te maken. Wat daarvan overblijft gaat naar De Oude Zustertuin. Dus koop je munten, dan ben je goed bezig. 

Informatie over Koningsdag Bodegraven

Alle informatie over Koningsdag in De Oude Zustertuin is te vinden op de website www.oranjebodegraven.nl en op de socials van Koningsdag Bodegraven.

Koningsfeesten bij BAAS

Na het event op De Oude Zustertuin loop je in één streep naar binnen bij Bistro JoySi of bij Baas voor de gezelligste zangers! Bij Baas op de planken staat zanger Pieter Beekink en met een allround genre gaan de voetjes van de vloer en de handjes in de lucht! Gratis toegang.

Nieuwerbrug

Alle activiteiten worden gehouden op of bij het plein voor het Wierickehuis van 10.00 tot 20.00 uur. Alles is contant betalen deze dag!

We beginnen deze ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur met een vrijmarkt. Let op i.v.m. de opbouw en veiligheid kan je pas vanaf 09.15 uur op het plein om je spullen klaar te leggen voor de verkoop. Er is natuurlijk een springkussen voor de kleinste kinderen, ze kunnen zich laten schminken of een ballonnencreatie laten maken. Ook voor de wat oudere jeugd komt er een attractiekussen te staan. Bij de Oranjekraam kan je een heerlijk kopje koffie/thee met een Oranje Tompouce of wat anders lekkers halen. En dan gezellig op het terras voor het Wierickehuis met elkaar bijkletsen. Ook verkopen we daar limonade, chips, en snoep. De Snackkar staat de hele dag klaar voor de lekkerste broodjes, patat en snacks. Het personeel van Tap staat achter de bar klaar voor het inschenken van de lekkerste drankjes. 

Van 12.00 tot 12.30 uur is de Brandweer uit Nieuwerbrug aanwezig met een demonstratie en activiteiten voor jong en oud. We beginnen de muzikale middag met Vocalgroup Isia uit woerden, zij zijn een popkoor maar eigenlijk ook weer niet. Het is een gemengd koor en zingen verschillende genres, van pop en rock tot klassiek, met nummer van vroeger en nu. 

Van 10.00 tot 20.00 uur optredens van diverse artiesten zoals Jan Biggel, DJ Yorick, Hessel en Ineke, Alex, Dik en Gezellig, Hugo Beijeman en Marko Mark.

Waarder

Programma
8.00 uur: Luiden kerkklokken en vlag met wimpel uit
9.00 uur: Kinderoptocht (met fanfare OBK en burgemeester)
9.30 uur: Aubade
10.00 uur: Koffie met oranjegebak
10.30 uur: Start kinderspelen
12.00 uur: Prijsuitreiking kinderoptocht en kinderspelen
13.15 uur: “De rondlopende goochelaar” John Negenkerken. Laat je betoveren door de wereld van magie.
13.30 uur: Wipe-out luchtkussen
14.00 uur: Sjoelen voor senioren: de advocaat-competitie
14.30 uur: Wipe-out luchtkussen
16.00 uur: Knock-out spel (vraag-/antwoordspel, alle leeftijden)
17.45 uur: Laatste ronde en afsluiting Koningsdag 2024

Zwammerdam

Het Oranje Comité Zwammerdam organiseert een vrijmarkt vanaf 10.00 uur rondom de Dorpskerk. Er zijn kramen beschikbaar voor lokale ondernemers om hun producten te promoten. Er is dan ook een kleedjesmarkt.

Daarnaast is er feest in het park aan de Dr Schreuderstraat! Aftrap om 14.00 uur met de Koningsspelen dans ‘Daba Die Daba Daa’ onder leiding van Ch@t! Daarna zal UDI gym een fenomenaal optreden geven en is het speelveld geopend. Er kan met een spelletjeskaart ontzettend veel leuks gedaan worden, maar ook suikerspinnen en poffertjes zijn af te strepen. Er wordt geschminkt, geknutseld en gesprongen. 

Om 15.30 uur is het podium geopend voor de Playbackshow van ZAT! Nog niet ingeschreven? Doe het snel via Whatsapp (Stephanie Rijnbeek 0614133934). Dit wil je niet missen!

Reeuwijk

Koningsdag gaat van start met een kindervrijmarkt rondom winkelcentrum Miereakker. Er zijn ook meerdere springkussens opgesteld waar op gesprongen kan worden. In zalencentrum De Brug wordt ook niet stilgezeten. Daar geven de Vlister zangers in de ochtend een optreden onder het genot van het welbekende oranjebittertje. In de middag wordt het zalencentrum omgetoverd tot een kinderdisco, waar de jeugd hun dansmoves kan laten zien. 

Vanaf 15.00 uur gaat het feest op het buitenpodium weer verder. Gedurende de middag/avond zijn er diverse optredens van Marco Schuitmaker, John de Bever, Wilbert Pigmans, het Feestteam, Feestnation en Irvine! DJ Jor-D draait alles aan elkaar.

Kijk voor meer info op www.volksvermaakreeuwijk.nl

Advertentie

Categorieën