Arjan Griffioen, eigenaar van bouwbedrijf Goudriaan-Jongerius, wordt de nieuwe voorzitter van OPBR.
Arjan Griffioen, eigenaar van bouwbedrijf Goudriaan-Jongerius, wordt de nieuwe voorzitter van OPBR. Foto: OPBR

Arjan Griffioen volgt Jan Oostveen op als voorzitter van lokaal ondernemersplatform

Bedrijfsberichten

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Jan Oostveen neemt na ruim 5 jaar afscheid als voorzitter van het Ondernemersplatform Bodegraven-Reeuwijk (OPBR). Huidig bestuurslid Arjan Griffioen volgt hem op. Het OPBR is blij dat het een jonge voorzitter met veel bestuurlijke ervaring heeft gevonden.

“Het is tijd voor een frisse wind en een nieuw perspectief,” licht Jan Oostveen toe. Oostveen was de afgelopen 5 jaar voorzitter van het Ondernemers Platform Bodegraven-Reeuwijk (OPBR), de overkoepelende vereniging van zeventien ondernemersverenigingen in Bodegraven-Reeuwijk. Het OPBR behartigt de belangen van ondernemers in die gemeente en werkt samen met ondernemersverenigingen in Midden-Holland.

Oostveen vervolgt: “Met heel veel plezier ben ik de afgelopen jaren voorzitter geweest. Eenvoudig was het niet altijd, zeker de coronaperiode kende uitdagingen, maar ik kijk met trots terug op de afgelopen periode waarin ik met het OPBR-bestuur in toenemende mate waardering heb gekregen voor ondernemers in Bodegraven-Reeuwijk. Hierbij wil ik naast het gemeentebestuur de ondernemers uit Bodegraven-Reeuwijk en in het bijzonder de bestuurders van de zeventien verenigingen die onder het OPBR vallen, bedanken voor hun tijd en aandacht.”

Bouwen, energie opwekken en vacatures vullen

Het bestuur van het OPBR is blij dat er een jonge, maar ervaren opvolger is gevonden: “Verjonging is buitengewoon lastig voor verenigingen; we zijn daarom trots dat het ons gelukt is een waardige opvolger te vinden. Ondanks zijn leeftijd heeft Arjan ruime ervaring als voormalig voorzitter van voetbalvereniging Rohda’76 en huidig voorzitter van de Raad voor Handel, Industrie en Dienstverlening (RvHID). Daarnaast is hij eigenaar van het succesvolle bouwbedrijf Goudriaan-Jongerius uit Waarder.”

Arjan vult aan: “Met Jan aan boord heeft het OPBR mooie ontwikkelingen doorgemaakt die ik als nieuwe voorzitter graag voortzet. Het OPBR heeft een goed bestuur, waardoor ik me ook gesteund en ondersteund voel. Als voorzitter heb ik de ambitie om Bodegraven-Reeuwijk verder te brengen: Bodegraven-Reeuwijk op de kaart zetten in Midden-Holland en de politiek helpen om de beste koers te varen. We moeten kansen verzilveren en inzetten op duidelijkheid en een langetermijnvisie. De belangrijkste thema’s zijn wat mij betreft het stimuleren van de woningbouw en bedrijventerreinen, de energievoorziening en de arbeidsmarkt. Ik geloof dat samenwerken en verbinden daar essentieel voor zijn en in mijn leidende rol hoop ik daar een bijdrage aan te leveren.”

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 8 januari in het Evertshuis in Bodegraven draagt Jan Oostveen officieel het voorzitterschap over. Hoewel hij dan voorzitter af is, blijft hij maatschappelijk betrokken. Ook ondersteunt hij de komende periode het bestuur voor een soepele overdracht.

Advertentie

Categorieën