Ook aan de speeltuin bij ESTO heeft Fonds Sport&Cultuur bijgedragen.
Ook aan de speeltuin bij ESTO heeft Fonds Sport&Cultuur bijgedragen. Foto: Fonds Sport&Cultuur

Subsidiepot weer gevuld

BODEGRAVEN- REEUWIJK - Sinds de oprichting van het Fonds Sport&Cultuur in 2022 zijn inmiddels eenentwintig subsidies verstrekt of toegezegd aan activiteiten en evenementen op gebied van sport en cultuur in onze gemeente. Ook voor 2024 is de subsidiepot opnieuw gevuld en staat bij het fonds de deur open voor een subsidieaanvraag.

Uiteenlopende doelen

Mooie bedragen zijn onder andere toegezegd voor aanleg van padelbanen bij ‘De Sluipers’ in Reeuwijk, de fotowedstrijd Bodegraven-Reeuwijk, een speeltuintje en het Korenfestival Zang vanuit het Groene Hart. Maar ook met hele kleine bedragen voor aanschaf van de stoel van Sinterklaas kon het fonds een handje helpen. 


De allereerste bijdrage ging in 2022 naar de mozaïekbank in Waarder. Een leuk en bijzonder initiatief van het ‘Huis van Alles’ in Waarder. Vrijwilligers hebben vele uurtjes besteed aan het maken van het mozaïek. Het dorp is straks, mede dankzij de bijdrage van het fonds, een kunstwerk rijker. Het resultaat van hun creatieve arbeid wordt zaterdag 30 maart om 15.00 uur in de Mr. Pieter van Vollenhovestraat 16 te Waarder onthuld.


Nog veel mogelijk

Dit jaar zijn inmiddels toezeggingen gedaan aan: concert Jazz meets Chanson, een garantstelling verkoop voor het boek over de lokale kunstenaar Alphons van Leeuwen, kunstlessen op de basisscholen en de eerste editie van de ‘Piano Tour Bodegraven’ die plaats vindt op zondag 26 mei aanstaande. 


De pot is absoluut nog niet leeg, dus aanvragen voor financiële steun zijn welkom. Een subsidieaanvraag dient binnen de sector Sport&Cultuur in het algemeen belang en gemeentebreed te zijn. Meer voorwaarden staan op de website van ons-fonds.nl, via deze site kun je ook een aanvraag doen.