Jos en Marlou.
Jos en Marlou. Foto: Stefanie Peters

Nieuwe bewoners de koning te rijk

REEUWIJK-BRUG - De tien kavels van woningbouwlocatie De Steupel zijn bijna allemaal bebouwd en bewoond. Bewoners Jos Berg en Marlou de Kroon wonen inmiddels met veel plezier op hun nieuwe stek. Jos sinds medio februari en Marlou sinds een half jaar. 

Geestelijke rust

Beiden kozen zij voor deze locatie voor de natuur en het water.  Marlou: "Wij komen uit Delft. Toen we tijdens de coronacrisis niets anders konden doen dan wandelen, hebben we dit gebied ontdekt. Toen dacht ik ‘het is een paradijsje als je hier kunt wonen, dat zou perfect zijn’. En toen bleken die kavels te koop te zijn." Als natuurliefhebber staat ze positief tegenover de plannen om het gebied ecologisch verantwoord te maken. Dat dit kan betekenen dat er misschien bij haar een ringslang op bezoekt komt is niet iets waar ze per se naar uit kijkt, maar "ze zijn gelukkig ongevaarlijk."


Ook Jos is een groot natuurliefhebber. Als molenaar op onder andere de Weijpoortse molen is hij dagelijks omgeven door de natuur. Jos: "We hebben heel lang in Reeuwijk gewoond, met een kort uitstapje naar Bodegraven. Toen kregen we de mogelijkheid om hier een kavel te kopen. Zodoende zijn we weer terug. En Reeuwijk ligt ons zeer na aan het hart. Het is misschien wel de mooiste plek van Nederland."



Geïntegreerd

Beiden weten dat er tegenstand was tegen het bebouwen van De Steupel. De tegenstand was niet tegen de nieuwe bewoners, maar wel tegen de plannen zelf. Oude en nieuwe bewoners hebben inmiddels al een aantal keren met elkaar kennis gemaakt. Jos: "Je ziet dat we steeds meer naar elkaar toegroeien. We hebben een kennismakingsbijeenkomst gehad met de bestaande bewoners en de nieuwe bewoners. Dat is gewoon heel goed geweest. Ook zijn de nieuwe bewoners al drie keer voor een borrel uitgenodigd bij een bestaande bewoner. En nu is het ook zwaaien en een praatje. Langzaamaan is dat geïntegreerd.

De Steupel.
De Steupel.
De Steupel.
Jos en Marlou.
De Steupel.
De Steupel.
De Steupel.
De Steupel.
De Steupel.