ESTO tegen DoCos.
ESTO tegen DoCos. Foto: Erik Saeijs

ESTO wint, verlies Rohda'76 en RVC'33

voetbal

BODEGRAVEN - In een stevig, sportief en aantrekkelijk duel tussen twee grotendeels gelijkwaardige ploegen pakte ESTO met 2-1 moeizaam de winst.

Beide ploegen gingen op volle snelheid uit de startblokken. DoCos gebruikte de harde wind in de rug om hoog druk te zetten en ESTO daarmee vast te pinnen op eigen helft. Met snel en goed combinatievoetbal speelde ESTO zich echter onder de druk uit en creëerde de betere kansen. Het was een klein wonder dat het met de rust nog 0-0 stond. Yannick Saeijs schoof na rust vanaf rand strafschopgebied laag de 1-0 binnen. Tom Beijeman herhaalde hetzelfde kunstje. DoCos werd volledig overlopen en dankzij goed keeperswerk hielden de Leidenaren stand om een afstraffing te ontlopen. Beetje onverwacht viel daarna de 2-1 buiten bereik van Tom Vink in de korte hoek.

Rohda’76 kansloos

BODEGRAVEN - Na twee opeenvolgende overwinningen, moest Rohda'76 bij Bergambacht het hoofd buigen. "Een terechte nederlaag tegen een van de betere ploegen in deze competitie", moest Arjen Linstra na afloop erkennen. De Lekdijkers kwamen al na vijf minuten op voorsprong. Vrij snel daarna had Siedrik Berends de 1-1 op zijn schoen, maar de middenvelder kwam uiteindelijk niet tot de gelijkmaker. Na een krap half uur leidde Rohda'76 met een verkeerde terugspeelbal zelf de 2-0 in en was de wedstrijd in feite gespeeld. In de tweede helft counterde de thuisclub naar een 3-0 overwinning.

RVC komt net tekort

REEUWIJK-DORP - De tegenstander van RVC'33 was RKDES uit Kudelstaart. Opnieuw liet RVC zien leuk mee te kunnen spelen met de bovenste ploegen. In een aantrekkelijke wedstrijd verloren de Reeuwijk-Dorpers met 2-3. Komende weken zal RVC voorbereid moeten worden op de uitwedstrijd in Zwammerdam, waar de kansen op directe handhaving een overwinning noodzakelijk maken.

Nipte korfbalzege

Korfbal

REEUWIJK - Vriendenschaar en Reeuwijk troffen elkaar. In de eerste helft was CKV de bovenliggende partij. Met een 10-9 voorsprong voor de Reeuwijkers werd er gerust. Na de pauze scoorde met name Eva Hoogendoorn voor Vriendenschaar er aardig op los. Vriendenschaar boog de stand om en won met 19-18.