Logo kobr.nl
 • Alles
 • (23)
  Evenement
 • (1)
  Sport
 • (15)
  Algemeen
 • (1)
  Theater Film
 • (1)
  Lezing Expositie
 • (1)
  Jeugd

Expositie Bert Hermans en Riesjart Bus in Evertshuis

zaterdag 9 februari 16:00 t/m woensdag 3 april 16:00 uur

Foto: Riesjart Bus

Het Evertshuis komt met een bijzondere expositie van twee beeldend kunstenaars. Hun zeer uiteenlopende creaties blijken uitzonderlijk goed bij elkaar te passen. Speelse koperen honden gecombineerd met kleurrijke schilderijen van oude gebouwen. Laat je verrassen!

De opening is zaterdagmiddag 9 februari 2019 om 16.00 uur. De opening wordt muzikaal omlijst door de bekende gitarist en luitist Dingeman Coumou uit Alphen aan den Rijn. Meer informatie via www.coumou.nl.

Bert Hermans uit Gouda is kunstschilder en laat zich inspireren door het thema industrieel en cultureel erfgoed. Bij Bert zien we bekende gebouwen zoals de Markthallen van Rotterdam,  maar ook verlaten en vervallen fabrieken (enkele uit de omgeving van Gouda) die hij net voor de sloop of verbouwing vastlegt. De  donkere troosteloosheid van de gebouwen weet hij door een bijzondere lichtinval in de schilderijen om te toveren tot warme en lichte kunstwerken. Soms voegt hij personages toe die het beeld een extra betekenis geven.Bert is met zijn schilderijen verschillende keren genomineerd voor o.a. "Schilderij van het jaar". In 2018 heeft hij de 2e prijs van de vakjury gekregen tijdens de Annual Dutch Air Fair (ADAF) in Amsterdam. Hij exposeert zowel binnen als buiten Europa, o.a. in China en Amerika. Meer informatie via www.berthermans.kunstinzicht.nl.

Riesjart Bus laat zich inspireren door de natuur.  Hij werkt als beeldhouwer zowel figuratief als abstract.  Het begrip ruimte staat centraal in zijn werk. In zijn vroege periode verzamelde hij objecten langs de rivier in de Betuwe, die hij verwerkte tot één assemblage. Later is hij met hout gaan werken, vaak spelen wind en beweging een rol in zijn grote objecten.  Hij is onder meer bekend vanwege zijn monumentale bouwwerken, zoals Floraduct, Betuwse Ring, Genageld Landschap en Tempel voor de wind. De laatste tijd werkt hij veel met koper. Vooral deze koperen kunstwerken gaat hij tentoonstellen in het Evertshuis, waaronder ontroerende beelden van honden.  De koperen objecten van Riesjart, die eenzelfde warmte geven als de schilderijen van Bert, versterken elkaar. Het  geheel is heel spannend.  Kom het ontdekken. Meer informatie via www.riesjartbus.nl.

De expositie is te bekijken tot 4 april 2019, tijdens de openingsuren van het Evertshuis.


deel deze activiteit