Logo kobr.nl
 • Alles
 • (42)
  Evenement
 • (3)
  Algemeen
 • (3)
  Lezing Expositie
 • (3)
  Buitenactiviteit

Kunstbus naar Breda en Dordrecht

donderdag 17 januari 9:00 uur

Op donderdag 17 januari vertrekt de Evertshuis kunstbus vanaf het NS station in Bodegraven naar twee interessante musea. De reis gaat deze keer naar het Stedelijk museum Breda en het Dordrechts museum. 

In het Stedelijk Museum Breda wordt de geschiedenis van de stad getoond, maar ook de actuele beeldcultuur en hedendaagse digitale kunst. Je loopt van de Nassaus langs de Tachtigjarige Oorlog, naar het Bisdom en de industrie. En van de Bredase Kunstkring, de Tweede Wereldoorlog naar de wederopbouw en het nieuwe station.Het museum heeft ook een omvangrijke beeldende kunst collectie en verzamelingen van grafische vormgeving en digitale beeldcultuur. Het museum komt voort uit het Breda's Museum en het Museum of the Image (MOTI) en werd in het voorjaar van 2017 geopend in het Oudemannenhuis, ook bekend als De Beyerd. Het Dordrechts Museum is opgericht in 1842 en daarmee één van de oudste musea van ons land.  De collectie omvat meer dan zes eeuwen Nederlandse schilderkunst: van meesters uit de Gouden Eeuw tot kunst van vandaag. Dit museum heeft de grootste collectie schilderijen ter wereld van Ary Scheffer, een kunstenaar die werd geboren in Dordrecht en in de tijd van de romantiek carrière maakte in Parijs. Andere grote namen die in het museum zijn vertegenwoordigd zijn onder anderen de gebroeders van Strij, Barend Cornelis Koekkoek, Jan Hendrik Weissenbruch, Mesdag, Maris, Jongkind Breitner en Jan Toorop. 

Kaarten voor de kunstbus zijn te reserveren via de site of aan de theaterkassa (geopend van dinsdag t/m donderdag van 9:00 tot 13:15 uur en een uur voor aanvang bij voorstellingen).

Praktische informatie

Datum: Donderdag 17 januari 2019

Genre: Kunstbusreis Breda en Dordrecht

Vertrek: 09:00 uur vanaf NS Station Bodegraven

Kosten: €37,50 inclusief vervoer, entree en rondleidingen, €26,50 met museumkaart.

Foto: 'Stedelijk Museum Breda'


deel deze activiteit