Afbeelding
Foto:

Maarten van Rossum vertelt

zaterdag 29 oktober 2022 20:30 t/m 22:30

Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige Maarten van Rossem komt op vrijdagavond 28 oktober naar Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Op zijn eigen nuchtere manier beschrijft hij graag wat hij van de huidige situatie in Amerika vindt.

Maarten van Rossem vertelt in Zevenhuizen

Wat vindt hij van de situatie in Amerika en alle onrust?

Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige Maarten van Rossem komt naar Zevenhuizen. Tegenwoordig is hij een graag geziene gast in tv-programma’s zoals Jinek en De Wereld Draait Door. Ook heeft hij een eigen tijdschrift Maarten! waar zijn nuchtere en relativerende analyses te lezen zijn.

Maarten wordt in Zeist geboren, als oudste van drie kinderen. Hij groeit daarna op in Wageningen waar zijn vader als entomoloog werkt. Door zijn neefjes en nichtjes leert hij meer over de Verenigde Staten. Zij wonen hier en bij een bezoek nemen zij een fotocamera mee. Zij hebben zijn kijk op de Verenigde Staten veranderd, aangezien hij altijd dacht dat iedereen rijk was in Amerika. Hij gaat geschiedenis studeren, wat hem eigenlijk heel erg tegenvalt. Wel leest hij veel en graag en vooral alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft. De verkiezingen verbazen hem keer op keer en volgt hij op de voet. Hij heeft diverse boeken en artikelen geschreven over deze onderwerpen. Dit heeft geleid tot een uitnodiging bij de televisie. Zijn mening werd opgemerkt, waardoor hij vaker werd uitgenodigd.

Website: https://www.bibliotheekdegroenevenen.nl/activiteiten/agenda/lezingen/maarten-van-rossum-vertelt.html

Locatie