Beeld: pexels.com
Beeld: pexels.com

Schrijf mee tegen onrecht

donderdag 8 december 2022 19:30


NIEUWERBRUG - Ieder jaar rond 10 december- Internationale dag van de Rechten van de Mens- worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Op donderdagavond 8 december vindt de Write voor Rights actie in het Wierickehuis plaats.

Schrijf een brief, verander een leven

Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten de mensenrechten van bepaalde individuen te verbeteren. Dit jaar komt Amnesty International onder andere in actie voor Zineb Redouane en Vahid Afkari.

Schrijven heeft effect
Het schrijven van brieven heeft de situatie van veel mensen al verbeterd. Met postzakken vol brieven dwingt Amnesty International machthebbers om onrecht aan te pakken. Vaak helpt de extra aandacht om mensen vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming en gerechtigheid.

De Write for Rights actie in Nieuwerbrug is op 8 december in het Wierickehuis. De start is om 19.30 uur. De avond eindigt om 21.30 uur.