Ella Schaap
Ella Schaap

Ella Schaap Gast uit de Streek

maandag 26 september 2022 20:04

BODEGRAVEN - De in Malagaskar geboren Ella Schaap vertelt maandag 26 september om 20.00 uur in het radioprogramma Gast uit de Streek haar verhaal. Een jaar geleden begon ze een webshop en verkoopt vanille uit haar geboorteland in heel Europa. Met het geld dat ze daarmee verdient helpt ze mensen in Malagaskar.

Ze is de oudste van een gezin met vier kinderen. Om de studie van haar broertje en 2 zusjes te kunnen betalen brak ze zelf haar studie af om te gaan werken. Ze trouwde op haar 19e met een jongen van 23 jaar. Toen ze 7 maanden zwanger was overleed haar man op 25-jaige leeftijd aan gele koorts. Terwijl haar dochter bij haar ouders woonde ging zij in Jordanië en Koeweit werken. Haar zus trouwde met een Nederlandse man en woont in Amsterdam. Toen Ella in 2017 bij haar op vakantie was ontmoette ze haar huidige man en woont nu met hem en haar dochter in Bodegraven.

Het interview wordt op dinsdag 27 september om 22.00 uur en zondag 2 oktober om 19.00 uur op de radio herhaald en is ook terug te luisteren via Spotify.