Afbeelding

Alzheimer Café Reeuwijk: Familieperikelen en overbelasting

maandag 20 november 2023 19:15 tot 21:00

Overbelasting van naasen en familieproblemen komen vaak voor. Hoe ga je er mee om en kun je het voorkomen?

Locatie: De Reehorst, locatie De Spil (Poelruit 12, Reeuwijk)
Tijd: 19:30-21:00 uur, inloop vanaf 19:15 uur

Iedereen is welkom
Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, waarvan Alzheimer de bekendste is. De onderwerpen van het Alzheimer Café betreffen alle vormen van dementie. Maandelijks wordt er op de derde maandag van de maand afwisselend in Gouda, Bodegraven en Reeuwijk een Alzheimer Café georganiseerd met een gastspreker en casemanagers.

De gasten ontmoeten elkaar in een open, toegankelijke sfeer, wisselen indien gewenst hun ervaringen met dementie uit en praten over de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning. Iedereen die te maken heeft met dementie is van harte welkom.

Benieuwd naar het thema, het volledige jaarprogramma van het volgende café en meer informatie? Kijk op https://www.alzheimer-
nederland.nl/regios/midden-holland

Toegang is gratis, aanmelden niet verplicht, tenzij anders aangegeven.

Wat is het Alzheimer Cafe´?
Het Alzheimer Cafe´ is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Hulpverleners en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom.

De onderwerpen van het Alzheimer Cafe´ betreffen alle vormen van dementie. De gasten ontmoeten elkaar, wisselen hun ervaringen met dementie uit en praten over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening.

Hoe ziet het programma eruit?
Het programma is gevarieerd, maar iedere avond staat er e´e´n onderwerp centraal (zie programma). De avond wordt geleid door een ervaren gespreksleider. De bijeenkomst begint met het interviewen van een deskundige over het onderwerp. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen.

Aanvang
Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.15 uur. Koffie en thee staan klaar (tegen een kleine bijdrage van €1) vanaf 19.15 uur. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de geldende (corona)maatregelen volgens het RIVM.

- Achtergrondinformatie over dementie
- Deskundige gastsprekers
- Gelegenheid tot het stellen van vragen
- Ervaringen uitwisselenMeer informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 06 30 38 26 92 of e-mail alzheimercafemiddenholland@gmail.com.

Dit Alzheimer Café is onderdeel van Alzheimer Nederland, afdeling Midden Holland (Bodegraven/Gouda/Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas).

Volg ons voor tips, nieuwtjes, verslagen van bijeenkomsten en data van andere interessante events in onze regio op:
- https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-holland
- https://www.facebook.com/AlzheimerNLafdelingMiddenHolland/

Locatie