Sevilay heet u welkom tijdens het Alzheimercafé.
Sevilay heet u welkom tijdens het Alzheimercafé. Foto: Alzheimercafé Midden-Holland

Omgaan met familieproblemen bij dementie

maandag 20 november 2023 19:30

REEUWIJK-BRUG - Dementie heeft veel impact op het leven, ook op dat van naasten. Overbelasting en familieproblemen komen dan ook regelmatig voor, maar praten we daar liever niet altijd openlijk over. Terwijl het voor velen herkenbaar is. Hoe ga je hiermee om en hoe voorkom je dit? Dit thema staat centraal deze avond tijdens het Alzheimercafé op 20 november.

Deze editie van het Alzheimercafé ontmoeten we spreker André Kuijvenhoven. Hij is werkzaam als maatschappelijk werker, voorheen casemanager dementie. In de praktijk ziet hij regelmatig partners die zich overbelast voelen door het samenwonen en zorgen voor hun geliefde met dementie. Ook de kinderen kampen hier vaak mee. Voor hen betekent de zorg voor hun ouder dat er minder tijd besteed kan worden aan het eigen gezin. Het kan zorgen voor een lastige balans en onenigheid in de familie. Deze avond krijg je tips hoe het bespreekbaar te maken, hoe ermee om te gaan en een betere balans te vinden.

Het Alzheimercafé vindt plaats in De Spil, van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. 

Dit is het laatste café van 2023. Houd de website in de gaten voor het nieuwe programma in 2024: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-holland.