Arie Vermeij, Generaal BD en Ruslandkenner.
Arie Vermeij, Generaal BD en Ruslandkenner. Foto: Privéfoto

Lezing ZinSpelen over Oekraïne en Rusland

dinsdag 21 november 2023 20:00

REEUWIJK-BRUG - De lezingen van ZinSpelen in de Ark zijn (na een korte pauze) weer hervat. De eerstvolgende lezing is op dinsdag 21 november.

Vanaf september is het jaarthema van de Protestantse Kerk Nederland ‘Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’.  Dit mooie thema heeft De Ark geïnspireerd tot de voorbereiding van een aantal hierbij passende lezingen.

Oekraïne hoe verder?

Tijdens de lezing in november staat de situatie in Oekraïne en Rusland centraal. Arie Vermeij, Generaal BD en Ruslandkenner, geeft een strategische analyse van Rusland en de oorlog met Oekraïne. Daarna gaat hij met de aanwezigen nadenken over mogelijke oplossingen voor dit conflict, ieder vanuit zijn eigen christelijke geloofsovertuiging. Want heeft het christendom een antwoord op dit gruwelijke geweld? En wat is de visie van zowel de Russisch-Orthodoxe als de Oekraïens-Orthodoxe kerken? Welk hoopvol perspectief bieden zij?

De lezing begint om 20.00 uur. Toegang is 5 euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Anne van Urk via a.vanurk@hetnet.nl en Hans Bruining via johbruining@gmail.com.