Samengestelde gezinnen: hoe ga je daar mee om?
Samengestelde gezinnen: hoe ga je daar mee om? Foto: Shutterstock

Samengestelde Gezinnen

donderdag 30 november 2023 19:30

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Hollands Midden organiseert op 30 november 2023 een online themabijeenkomst over samengestelde gezinnen.

Een samengesteld gezin is een gezin als in ieder geval 1 van de partners al kinderen heeft uit een eerdere relatie. Samenwonen is geen voorwaarde om al wel de bijzonderheden van een samengesteld gezin te voelen. ‘Een ouder word je na 9 maanden zwangerschap. Stiefouder ben je in veel gevallen ‘ineens’, zonder dat je weet wat er van je wordt verwacht en wat dit met zich meebrengt’.

Je hebt de liefde van je leven ontmoet en wilt niets liever dan samen verder. Samenwonen of trouwen is dan een logisch gevolg. En dan blijkt dat deze stap écht spannend is of dat het niet zo goed werkt. Helaas gaan 2 op de 3 gezinnen binnen 5 jaar weer uit elkaar. Oorzaken hiervan zijn vaak loyaliteitsproblemen, onrealistische verwachtingen en de invloed van de ex-partner.

Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie hoe je je weg kunt vinden in de uitdagende en bijzondere situatie van een samengesteld gezin. Zo krijg je in het nieuwe gezin de rust en harmonie waar je naar op zoek bent.

Deze online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 30 november 2023  van 19.30 tot 21.30 uur via ZOOM. Deelname is gratis.

Voor aanmelden en meer informatie ga naar www.cjgcursus.nl.