Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem
Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem Tim Adriaanse

Open repetitie De Gouwestem

maandag 18 september 19:30 - 21:00

OPENING ZANGSEIZOEN DE GOUWESTEM MET OPEN REPETITIES

Het Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem begint haar nieuwe zangseizoen met drie open repetities op maandag 4, 11 en 18 september 2023. Enthousiaste, zingende mannen uit de hele regio zijn van harte welkom om deze repetities vrijblijvend bij te wonen alvorens tot een lidmaatschap te besluiten. De repetities zijn gratis en bieden een goede gelegenheid om aan De Gouwestem te snuffelen. Het repertoire bestaat uit geestelijke liederen, spirituals, klassieke werken en volksmuziek. De mix van deze ingrediënten zorgt voor een aangename afwisseling en wordt door een brede groep luisteraars gewaardeerd. Daarnaast wordt een begin met het kerstrepertoire gemaakt en een aanloop genomen naar de kerstconcerten. Nieuwe arrangementen voor de advent- en kerstperiode worden tijdig ingestudeerd en verfijnd.

Martin Mans geeft al 30 jaar leiding aan dit mannenkoor dat in Nederland goed op de muzikale kaart staat. Hij is gedreven en werkt hard in een ontspannen sfeer. 

Koorleden verklaren daarover: ‘De repetities zijn nooit saai met een dirigent als Martin Mans. We zijn gecharmeerd van zijn inspirerende werkwijze. De sfeer bij De Gouwestem is vriendschappelijk.’ Het feit dat een flink aantal leden al meer dan 40 jaar lid van De Gouwestem is bewijst dat ze al decennialang een bloeiende vereniging is. 

De repetities starten om 20.00 uur in de Bethelkerk aan de Bilderdijklaan 1. Aspirant leden kunnen vanaf 19.30 uur inlopen en vragen naar Gert de Jong of Jan Veen. Aanmelden kan maar is niet verplicht: Jan Hoogenes  j.hoogenes@gmail.com of t. 06-22 22 75 33. 

Achtergrond Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem

De Gouwestem is in 1981 opgericht en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zangersbond. Ze concerteert in monumentale kerken en concertgebouwen. De hoogtepunten van het jaar concentreren zich rondom Kerst en Pasen.  De Woerdense dirigent Martin Mans staat al sinds 1993 aan het roer en zet zich in om repertoire te vinden dat gevarieerd is en past bij een vierstemmige, grote groep zangers. Vele arrangementen heeft hij zelf gecomponeerd en daarnaast zijn de buitenlandse reizen altijd een grote inspiratiebron en komt hij nieuwe arrangementen op het spoor. De Gouwestem is een bloeiende vereniging waar kwalitatief hoogwaardige zang en vriendschap hand in hand gaan.

De Gouwestem een heeft een eigen mannenensemble met de naam The Martin Mans Formation. De leden zijn allen lid van het grote koor en repeteren voorafgaand aan de gezamenlijke repetitie. 

Op het YouTube kanaal van Martin Mans is De Gouwestem ook te beluisteren en te zien. Abonneren op het kanaal en eenvoudig en kosteloos en biedt een breed scala aan zang en instrumentale muziek.

Locatie