Celal Altuntas
Celal Altuntas Pim Mul

Lezing Celal Altuntas

donderdag 21 september 2023 20:00

Bibliotheek de Groene Venen en het Evertshuis te Bodegraven organiseren op 21 september een lezing van Celal Altuntas. Celal, schrijver en maatschappelijk werker, vluchtte begin jaren ’90, op zijn twintigste naar Nederland vanuit Turks-Koerdistan.

Zijn jeugd in een piepklein Koerdisch dorp beschreef hij in zijn debuutroman ‘Het dorp van de zeven broers’ (2007). Aanvankelijk was hij daar gelukkig, tot hij in verzet kwam tegen de stelselmatige discriminatie van Koerden en zich aansloot bij de PKK. In ‘Regen zonder modder’ (2016) vertelt hij hoe hij in Nederland transformeerde tot maatschappelijk werker en schrijver. Hij schetst een confronterend beeld van het leven van een vluchteling en de worsteling om in ons land een plaats te veroveren. In 2015 verscheen ‘Het is je zusje!’, waargebeurde verhalen over eer- en bloedwraak, Waarbij hij zich in zowel de slachtoffers als de daders verplaatst.

Altuntas is naast schrijver maatschappelijk werker met eer- en bloedwraak als specialiteit. Bovendien is hij bijna ervaringsdeskundige. Als kind moest hij de moord op twee ooms wreken. Dankzij zijn vredelievende vader kon hij daar onderuit komen.

De lezing start om 20 uur. Bijwonen kost 15 euro, hier is een drankje bij inbegrepen. 

Voordeel met je Biebpas voor leden € 2,50 korting. Kaartverkoop: https://www.evertshuis.nl/celal-altuntas of www.bibliotheekdegroenevenen.nl. Na de lezing zijn de boeken van Celal Altuntas te koop, is er ruimte voor discussie en een signeersessie.

Locatie