Projectteam Werkcafé on tour van links naar rechts: Alice de Smit, adviseur Leerwerkloket Midden-Holland, Cornelia Schütt, adviseur Regionaal Mobiliteitsteam Midden-Holland en coördinator Werkcafé en Dominic Heierman, adviseur WerkgeversServicepunt Midden-Holland
Projectteam Werkcafé on tour van links naar rechts: Alice de Smit, adviseur Leerwerkloket Midden-Holland, Cornelia Schütt, adviseur Regionaal Mobiliteitsteam Midden-Holland en coördinator Werkcafé en Dominic Heierman, adviseur WerkgeversServicepunt Midden-Holland Foto: Werkcafé Midden Holland

Werkcafé Midden-Holland komt nóg dichterbij

dinsdag 26 september 2023 8:00

Werkcafé Midden-Holland komt nóg dichterbij

Voor advies over werk, scholing en loopbaanontwikkeling. 

BODEGRAVEN - Sinds 2022 kan je iedere eerste dinsdagmiddag van de maand bij het Werkcafé Midden-Holland in het Evertshuis terecht voor vragen over werk, scholing en loopbaanontwikkeling. Veel werkzoekenden én werkenden weten het Werkcafé inmiddels te vinden. “Toch weten we dat er nog veel onbenut arbeidspotentieel is in de regio.”, aldus Cornelia Schütt, adviseur en coördinator Werkcafé. De komende weken gaat het Werkcafé ‘on tour’, dus naar de inwoners toe.

Veel werkgevers zitten verlegen om personeel, tegelijkertijd zijn er mensen die meer of weer willen werken. In het Werkcafé staan wekelijks adviseurs van het Regionaal Mobiliteitsteam, het Leerwerkloket en WerkgeversServicepunt klaar om inwoners kosteloos te adviseren over werk, (om)scholing en loopbaanontwikkeling. “Door deze gebundelde krachten is het mogelijk om op één plek inwoners te ontvangen. Daarnaast kunnen er testen worden gemaakt om te onderzoeken wat voor werk en/of opleiding bij de inwoner past en zijn er uitzendbureaus aanwezig.”, vervolgt Schütt. 

Werkcafé ‘on tour’ 

Het Werkcafé ‘on tour’ is in het leven geroepen om inwoners te bereiken, die zelf niet snel aan de bel trekken. Schütt vertelt: “Het Werkcafé is inmiddels een begrip in de regio. Echter, zijn wij ons ervan bewust dat mensen een drempel kunnen ervaren om naar het Werkcafé toe te komen. Onze adviseurs zullen de komende tijd in diverse wijken, markten en buurthuizen in de regio aanwezig zijn voor vragen of een kort oriënterend gesprek.” In Bodegraven staan de adviseurs van het Werkcafé dinsdag 26 september tussen 8.00 en 12.00 uur op de weekmarkt (Raadhuisplein). 

Met wat voor vragen kan je terecht?

Zowel werkzoekenden als werkgevers, starters en zelfstandig ondernemers kunnen met vragen bij het Werkcafé aankloppen. De vragen die tijdens het Werkcafé worden gesteld zijn divers, zoals: waar moet ik beginnen als ik (ander) werk zoek? Waar liggen mijn talenten? Wat moet ik doen als ontslag boven mijn hoofd hangt? Wat kan ik met mijn diploma (behaald in het buitenland) in Nederland? Ik heb jaren thuis voor het huishouden gezorgd en wil weer aan de slag, hoe pak ik dit aan? Is er nog voldoende werk te vinden in mijn vakgebied of moet ik omscholen? 

Meer informatie is te vinden op: www.werkcafemiddenholland.nl