Moeder praat tegen puber zoon
Moeder praat tegen puber zoon Foto: CJG

Hoe pubers keuzes maken

woensdag 27 september 2023 19:30

BODEGRAVEN - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op woensdag 27 september 2023 in samenwerking met dr. Aletta Smits de lezing ‘Hoe pubers keuzes maken’ voor ouders, opa’s, oma’s, leraren, stagebegeleiders en iedereen die pubers beter wil begrijpen.

Of ze nu 12 of 20 zijn, voor volwassenen lijkt het soms alsof pubers een vreemde levensvorm zijn. En dat klopt: we snappen pubers echt niet meer. Het brein van pubers werkt anders dan dat van volwassenen. Niet slechter, maar anders. Hierdoor voldoet het pubergedrag niet altijd aan de verwachtingen van de volwassenen om hen heen. Welke invloed heeft het puberbrein op de keuzes die ze maken in hun leven?

Dr. Aletta Smits, auteur van het boek ‘Het puberbrein - de missende handleiding’ geeft op een boeiende manier een kijkje in het brein van een puber. Op een cabaret-achtige manier neemt zij haar publiek mee in de belevingswereld van een puber en zijn/haar omgeving.

De lezing vindt plaats op woensdag 27 september 2023 van 19.30 tot 21.00 uur bij het Evertshuis. Deelname bedraagt vijf euro per persoon (10% korting ouderparen). Voor aanmelden en meer info ga je naar www.cjgcursus.nl.