Kees Veelenturf
Kees Veelenturf Foto: Buitengewoon Bodegraven Reeuwijk

Vervolgcursus Kunstgeschiedenis in het Groene HartHuys

vrijdag 23 februari 2024 14:00 tot 16:00

Heb je belangstelling voor de ontwikkeling van de schilderkunst sinds de 19e eeuw? Zoek je daarbij naar samenhangen binnen die ontwikkeling en hoe de kunststromingen passen in de Europese geschiedenis in die periode? Dan organiseert het Groene HartHuys voor jou een cursus van 6 lessen van 2 uur over wat er de laatste 2 eeuwen in de Europese Kunst is gebeurd. Deze cursus is een vervolg op de succesvolle cursus die in 2023 is gehouden.

De cursus wordt gepresenteerd door Evert Roelofs. Aan de hand van meer dan 1000 werken van ongeveer 250 kunstenaars toont en vertelt hij over de bevrijding en het lijden van de Europese mens in de achterliggende 200 jaar.

Zijn verhaal sluit goed aan bij de doelstelling van het Groene HartHuys; het brengt Kunst, Cultuur en Historie samen en dichter bij elkaar. Daarom nemen wij deze cursus graag op in ons aanbod.

De cursus wordt vanaf vrijdag 23 februari 2023 gegeven in het Groene HartHuys, Bouwsteeg 6 te Bodegraven van 14.00 – 16.00 uur, de andere cursusdagen zijn op 8 en 22 maart, 5 en 26 april en 3 mei. De groepsgrootte wordt beperkt tot maximaal 14 deelnemers. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden en de inschrijving is in volgorde van binnenkomst.

Wie zich geïnspireerd voelt, meer informatie wil of wil deelnemen aan deze interessante cursus kan zich opgeven per mail naar ewproelofs@gmail.com 

Bron: https://www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl/agenda/vervolgcursus-kunstgeschiedenis-in-het-groene-harthuys/

Locatie