Wim Ninaber en Jeroen Ellferich.
Wim Ninaber en Jeroen Ellferich. Foto: Privéfoto

Wim Ninaber en Jeroen Ellferich spelen jazz in Groene Harthuys

zondag 25 februari 2024 15:00

BODEGRAVEN - Op zondag 25 organiseert Stichting Groene Hart Jazz een jazz concert in Bodegraven. Wim Ninaber & Jeroen Ellferich zijn uitgenodigd om hun programma Drum & Tenor in het Groene Harthuys ten gehore te brengen. Mochten jazz kenners beweren dat je alleen jazz klanken kan laten klinken met een volledige ritme sectie (bas, drums en piano of gitaar), die komen na het horen van een concert van dit duo hoe dan ook tot andere inzichten. Slechts een saxofonist en een drummer die samen de volledige band vormen!

Wordt dit een rondje zogenoemde piep en knars muziek? Het type muziek waar je gillend de deur uitrent? Nee, vooral niet. Degene die in november vorig jaar een bezoek hebben gebracht aan de voorstelling ‘Nacht Nomaden’ op het GOUDasfalt in Gouda, weten wel beter. 

Hoe kan je hun programma omschrijven? De recensent van het Parool omschreef het als volgt: Ninaber is van de melodielijnen. Krachtig, dramatisch en direct. Met galmende of hese licks. Ellferich voorziet Ninaber van een steeds wisselend decor. Niet alleen melodisch, maar ook ritmisch. Hij veegt, slaat, knarst, tikt, suist en klettert een gevarieerd klankenspectrum bij elkaar.

Samen spelen ze Vreemde Geluiden. Of Strange Noises zo je wil. Fake Five en Wee Wee Bird. Geheel eigen interpretaties van klassiekers als Take Five of of Lullaby a Birdland. Geïmproviseerde muziek met een vette knipoog naar traditionele jazz. Hun samenspel is formidabel. Niet kabbelend, maar vol
energie. Ze hebben niemand anders nodig. Aan elkaar en aan het publiek hebben ze genoeg.

Luister naar de hartenkreten in In a Changing Mood. Laat het je duizelen, laat je overrompelen. Laat je verassen. Geniet!

Combineer deze muziek met de droge humor van deze heren en je ervaart een geweldige belevenis. Niet via de geplaveide weg, maar wel een streling voor het oor.

Het concert is van 15.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis (met dank aan de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk)