Afbeelding
Foto: Buiten gewoon Bodegraven Reeuwijk

ZinSpelen – lezingen in de Ark

woensdag 28 februari 2024 20:00

 Esther van Fenema houdt ZinSpelen lezing in de Ark:De leegte voorbij, op zoek naar een verhaal dat ons verbindt.”

Esther van Fenema schreef vorig jaar geen vrolijk boek. Ze legt de vinger op de zere plekken van een samenleving die lijdt aan eenzaamheid, onzekerheid en angst. Haar analyse in ‘Het Verlaten Individu’ resoneerde sterk, maar Van Fenema ging verder dan alleen signaleren. Ze sloeg de handen ineen met Joost Röselaers, een remonstrants predikant in Amsterdam. Ze onderzochten samen met zeventien anderen hoe we een nieuw verhaal kunnen creëren, een verhaal dat niet alleen over onszelf gaat, maar dat ons hoop geeft en toekomstperspectief biedt.

In een tijd van toenemende onzekerheid en het gevoel van verlorenheid, nodigt Esther van Fenema ons uit voor een fascinerende lezing, getiteld ” De leegte voorbij, op zoek naar een verhaal dat ons verbindt.” De gerenommeerde psychiater, bekend van haar eerdere werken zoals ‘Het ontstemde brein’ en ‘Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn’, zal haar inzichten delen over de leegte die velen van ons ervaren.

Esther van Fenema analyseert in haar boek, “Het Verlaten Individu”, de leegte van onze tijd. Ze gaat dieper in op de psychologische impact van onze moderne samenleving op ons welzijn.

Tijdens de presentatie op woensdag 28 februari 20.00 uur neemt van Fenema ons mee op een reis door haar onderzoek naar de leegte die overal voelbaar is. Ze identificeert een nieuwe hoofdzonde voor onze tijd: de leegte. Met krachtige analyses van de zeven hoofdzonden en de toevoeging van deze eigentijdse zonde, brengt ze het publiek naar het hart van de uitdagingen waar we mee geconfronteerd worden.

In haar zoektocht naar een gedeeld verhaal, slaat van Fenema samen met theoloog Joost Röselaers de handen ineen in haar nieuwste boek ‘De leegte voorbij’. Hierin verkennen ze samen met geëngageerde denkers de bouwstenen van een nieuw narratief dat ons met elkaar verbindt, weg van de leegte en op zoek naar hernieuwde zingeving en verbondenheid.

Esther van Fenema, naast psychiater ook professioneel violiste, staat bekend om haar gedurfde uitspraken en openheid over psychische klachten. Haar lezing belooft niet alleen inzicht te bieden in de leegte van onze tijd, maar ook inspiratie voor het vinden van nieuwe vormen van zin en samenhang.

Over Esther van Fenema:
Esther van Fenema, psychiater en auteur, heeft meer dan tien jaar ervaring in het LUMC en heeft een succesvolle praktijk voor high performers. Met haar eerdere boeken en bijdragen aan het doorbreken van taboes rond psychische klachten, blijft ze een prominente stem in het maatschappelijke debat. Van Fenema is ook bekend van haar optredens in radio- en tv-programma’s en haar unieke invalshoek als professioneel violiste.

Bron: https://www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl/agenda/zinspelen-lezingen-in-de-ark/

Locatie