Futurist buigt zich over toekomstige woningbouw

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - De gemeenteraad organiseert binnenkort een discussieavond over het toekomstige woningbouwprogramma dat voor de gemeente moet worden ontwikkeld. Voor deze avond is een verrassende spreker uitgenodigd: trendwatcher en futurist Marcel Bullinga. Niet iemand die gepokt en gemazeld is in de wereld van de woningbouw en die daarom de problematiek op een geheel eigen en wellicht wat eigenzinnige wijze gaat benaderen.

CDA-raadslid Rob Passchier organiseert op verzoek van de gemeenteraad de bijeenkomst. Hij brengt in her­innering dat de directeur van de woningbouwvereniging Reeuwijk een presentatie heeft gegeven waarbij zorgen naar voren zijn gekomen over de beschikbaarheid van bouwgrond in de niet al te verre toekomst. "Uit vragen die zijn gesteld, is gebleken dat we door het sterk aantrekkende bouwprogramma over pakweg vier jaar door onze grootste voorraad bouwgrond heen zijn,' aldus Passchier. "Bij de behandeling van de kadernota is al aangegeven dat het noodzakelijk is dat op niet al te lange termijn voor alle kernen een visie nodig is op het bouwprogramma, waarbij ook de beschikbaarheid van bouwgrond in kaart wordt gebracht."

De politicus benadrukt dat het om belangrijke beslissingen gaat waarbij de keuzes best ingrijpend kunnen zijn voor de woonomgeving. "In Reeuwijk-Brug zijn de eerste stappen
in de discussie al gezet, maar wij moeten nu echt gaan werken aan een omvattende visie voor alle kernen, zodat de volgende raad daarmee aan de slag kan. Het gaat daarbij overigens niet alleen om bouwgrond, maar ook over keuzes over wel of niet hoger bouwen of over verdichting in de bestaande wijken."

De initiatiefnemers hebben bewust gekozen om een spreker uit te nodigen die de aanwezigen kan prikkelen om eens 'out of the box' te denken om daarmee de creativiteit in het denk­proces te bevorderen. Volgens Rob zal hij daarbij gegarandeerd een andere invalshoek kiezen dan de woonprofessionals die gebruikelijk op dit soort avonden de inleidingen verzorgen. Uiteraard hoopt hij er op dat er een denkrichting kan worden ontwikkeld die een positieve bijdrage levert aan de op te stellen visie. De discussie­avond, waarbij alle geïnteresseerde inwoners welkom zijn, wordt gehouden op 28 november om 20.00 uur in het Evertshuis.

Tekst: Bert Verver

Advertentie

Categorieën