Afbeelding

Nieuw kinderparlement

Algemeen

Bodegraven - Vrijdag 10 november zijn op de Speel- en Werkhoeve verkiezingen voor het kinderparlement gehouden. Er zijn vier nieuwe ministers gekozen: Alex, Kim, Sven en Olivia. De directeur van de Speel- en Werkhoeve heeft de ministers gefeliciteerd en succes gewenst bij hun belangrijke taak.

De ministers vertegenwoordigen de belangen van de kinderen. Elke bovenbouwgroep heeft een eigen minister. Iedere minister heeft een speerpunt. Zo is er een minister van sport en een minister van binnenschoolse zaken. Het kinderparlement wordt ook betrokken bij beleidszaken van de school. De school vindt het belangrijk om naar kinderen te luisteren.

Dit schooljaar hadden de kinderen vooral plannen om de school nog gezonder te maken. Meer bewegen, kookles en meer fruitdagen. Want het is belangrijk om gezond te zijn en de Speel- en Werkhoeve is tenslotte een Gezonde School. Daarnaast zijn er ideeën geopperd om het nog leuker op school te maken: programmeerlessen, meer boeken op school en een pyjama-dag. De komende weken gaan de ministers concrete plannen maken.

Vorig schooljaar heeft minister Tess het plan geopperd om zonnepanelen op de school te plaatsen. Het kinderparlement heeft in de gemeenteraad het plan toegelicht. Samen met de coöperatie 'Zon op Reeuwijk' gaan er begin 2018 daadwerkelijk zonnepanelen op de school geplaatst worden. Ook buurtbewoners kunnen meedoen met dit project en hun eigen zonnepanelen op het dak van de school plaatsen. Er zijn al veel zonnepanelen verkocht, maar er is nog voldoende plek voor extra panelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Broos de Groot (e-mail broosdegroot@hetnet.nl of telefoon 06-16476897).

Advertentie

Categorieën