Afbeelding
Foto: Kirsten van Leeuwen

Reedeurp niet te filmen

Algemeen

Reeuwijk - Afgelopen zaterdag vond de Pronkzitting van de Reedeurpenarren plaats. Traditiegetrouw wordt op deze avond van 'de elfde van de elfde' bekendgemaakt wie zich de nieuwe Prins en hofdames van Reedeurp mogen noemen. Niemand minder dan Prins Jeroen STAAL van Reedeurp de 1ste en de zusjes Nathalie en Jorinda Zwanenburg valt dit jaar die eer ten deel.

Gasterij Vergeer was voor deze avond omgetoverd tot een heuse bioscoopzaal, compleet met filmrollen aan de muur en een verse popcornmachine bij de ingang van de zaal. Oscar Bitter opende de avond vanachter zijn bioscoopkassa met het bekende 'even aan mijn moeder vragen', waarna hij zich met zijn Leonie installeerde op de rode bioscoopstoelen om te genieten van een Reedeurpse filmavond. Angie van de Wijngaard, Vera van der Waaij en Bo van Raad brachten vervolgens een actievolle James Bond performance ten tonele. Na geweerschoten met confettikanonnen was de avond officieel begonnen. Hierna mochten de Twinkels, de jongste dansgarde van de vereniging het spits afbijten met hun vrolijke showdans. Later op de avond volgden ook de Vonkjes, Sterren en Vlammen. De laatstgenoemde lieten een strak ingestudeerde showdans zien, waarin in hoog tempo de verschillende danspasjes elkaar opvolgden.

Onderscheiding Stekelbaars

Ieder jaar wordt tijdens de Pronkzitting de Stekelbaars uitgereikt. Deze eervolle onderscheiding ging naar een groep vrijwilligers die zich inzet voor de vereniging. De Van Roonen verzorgen al jaren tijdens MidSummerNight en andere festiviteiten een heerlijke maaltijd voor alle leden van de vereniging. Dit jaar werden er binnen de vereniging enkele stokjes overgedragen. Zo zwaaide Daan van der Wolf na vele jaren enthousiaste inzet af en gaf hij zijn taak als President van de vereniging over aan Daan van Leeuwen. Eén van de eerste taken voor de kersverse President was de nieuwe raadsleden voorstellen. Marcel en Rob Verweij hadden na maar liefst 16 en 11 jaar afscheid genomen van de Raad van Elf. Rolf Verkleij, Menno de Jong en Sven Verkleij komen als enthousiaste nieuwe raadsleden de wijze Raad van Elf versterken.

Naast de artiest van deze avond, Hugo Bijeman, die gezellige meezingers ten gehore bracht, volgden nog enkele filmoptredens van eigen leden. Maria Dorresteijn wijdde een gehele aflevering 'Opsporing verzocht' aan Narrie. Deze mascotte van de vereniging is afgelopen carnaval spoorloos geraakt. Eenieder hoopt dat deze aflevering bruikbare tips zal opleveren. Later volgde de Oscar uitreiking, waarbij de enige genomineerde Leonie Bitter was. Deze veelzijdige actrice maakte met haar acteerprestaties van de Titanic tot the Pirates of the Carribean kans op de felbegeerde Oscar. Bij ontwaken uit deze droom bleek gelukkig haar eigen Oscar Bitter haar ten deel te vallen. De Stormtroopers uit Star Wars zorgden voor een spectaculair optreden, na afloop bleek een tiental oud-prins en hofdames onder de maskers vandaan te komen.

De avond werd afgesloten door vier Disney prinsessen die al zingend hun problemen deelden met Elsa van Frozen. 'Laat het los, laat het gaan' bleef het zingende advies van Elsa (Marloes Kraan) aan Sneeuwwitje (Astrid Stolwijk), Belle (Mariska Slaman) en Ariël (Bianca Mathot). Hiermee kwam er een einde aan deze prachtige Reedeurpse filmavond en konden alle aanwezigen de nieuwe Prins Jeroen STAAL de 1ste van Reedeurp en zijn hofdames Nathalie en Jorinda feliciteren, waarna het feest onder leiding van DJ Raimo Dost nog even doorging.

Beeld: Kirsten van Leeuwen

Advertentie

Categorieën