Afbeelding

Leerlingen doen zich tegoed aan ontbijtfeestje

Algemeen

Bodegraven - Het was vorige week smikkelen en smullen van een heerlijk ontbijtje voor leerlingen van basisschool Willibrord-Miland. De school nam deel aan de 15de editie van het Nationaal Schoolontbijt.

Het eerste uur van de schooldag vorige week donderdag ontpopte zich als een gezellig ontbijtfeestje. Het ontbrak de hongerige kids aan niets. Verse krentenbollen, gesneden volkorenbrood en bruine en volkoren broodjes, belegd met kaas, vruchtenhagel en appelstroop vonden de weg naar de lege magen. Op de ontbijttafels lagen vrolijke placemats, stonden schalen met fruit en ook ontbraken natuurlijk boter en melk niet. Veel kinderen hadden hun pyjama aan en de meeste juffen waren gestoken in een ochtendjas. De leerkracht van groep 7/8 had zelfs een knalroze badjas aan.

Vrolijke bedoening

In alle klassen was het een vrolijke bedoening. "Wat doe jij op je broodje," vroeg een leerling van groep 5 aan een klasgenoot. Hij kreeg niet direct antwoord, want zijn vriendje nam net een grote hap van een krentenbol besmeerd met boter. Een leerling van groep 8 vertelde dat hij en zijn zusje 's morgens een flinke bak vanilleyoghurt eten en in het weekend soms scrambled eggs. "Mijn vader komt uit Engeland, vandaar," legde hij uit. Een andere leerling (groep 7) ontbijt altijd met haar broers. Ze eten meestal een boterham met worst en een eierkoek en drinken een glas melk.

Een leerling van groep 4 vertelde dat als hij ontbijt, hij altijd aan kinderen moet denken die niets te eten hebben. En zijn klasgenoot, zij gaat ook niet zonder ontbijt naar school. Hun leerkracht gaat altijd met een warme buik naar school. Zij eet namelijk een bord havermoutpap. De ene keer met wat noten en de andere keer met stukjes appel. Een jongeman ging rond met een schaal gevuld met stukken komkommer. Nu weten de leerlingen dat ook groente lekker is bij het ontbijt.

Doel schoolontbijt

Door deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt laat Willibrord-Miland ouders/verzorgers en leerlingen zien hoe belangrijk ontbijten met brood is, hoe gezond het is met een gevulde maag naar school te gaan en hoe mooi het bakkersvak is. De vijf Gouden Tips om beter te ontbijten zijn: Sta op tijd op, eet ook bij je ontbijt fruit of groente, maak gezichtjes op je boterham, ontbijt gezellig samen, eet eerst hartig en dan zoet. Alle leerlingen hebben gezellig met elkaar aan de tafel het ontbijt gedeeld en iedereen vond het leuk.

Advertentie

Categorieën