Afbeelding

Programma Sinterklaas intochten

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Sinterklaas doet ook dit jaar weer veel dorpen binnen onze gemeente aan. Dat kan natuurlijk niet op één dag en daarom zijn er zowel komende zaterdag als volgende week zaterdag intochten. Onderstaand het programma. Kom kijken, meezingen, dansen en snoepen van het lekkers. En alvast in de stemming komen van het heerlijk avondje met surprises en cadeautjes.

Zaterdag 18 november

Reeuwijk-Brug

De Sint en zijn Pieten komen om 13.00 uur aan bij winkelcentrum Bruggehoofd in Reeuwijk-Brug. De intocht wordt muzikaal begeleid door een Pietendisco. De Sint zal omstreeks 15.00 uur vertrekken. Aan het eind krijgen de kinderen die op school een uitnodiging hebben gekregen een cadeautje mee.

Bodegraven

De Goedheiligman en zijn Pieten zijn op uitnodiging van de BOV weer in Bodegraven. Ze komen aan bij de sluis in de Oude Rijn om 14.00 uur. De beste plek om hem goed te kunnen zien is aan de Rijnkade-zijde van de brug. Als hij is aangekomen in de sluis zal hij nog iets doorvaren, waarna hij zijn trouwe schimmel zal bestijgen voor een tocht door het centrum. Om 14.30 uur spreekt de Goedheiligman op het Raadhuisplein alle kinderen van Bodegraven toe. De Sint zal om ongeveer 15.30 uur weer vertrekken. De BOV deelt kleurplaten uit op de scholen. Deponeer de zo mooi mogelijk gekleurde tekening in de speciale Sinterklaas brievenbus op het Raadhuisplein op zaterdag 18 november tussen 14.30 en 15.30 uur en ontvang een traktatie. De drie mooiste kleurplaten worden beloond met een cadeau. De winnaars ontvangen bericht van de BOV en kunnen hun prijs ophalen op zaterdag 25 november van 11.45 tot 12.15 uur in Rijnhoek Plaza waar Sinterklaas dan aanwezig zal zijn.

Zaterdag 25 november

Reeuwijk-Dorp

Sinterklaas en zijn Pieten komen om 10.00 uur aan op het parkeerterrein van Vergeer Holland aan de Reewal. Verzamelen om 9.45 uur. Dan volgt de optocht door het dorp en om 10.30 uur is er het Sinterklaasfeest bij Gasterij Vergeer. Alle kinderen uit Reeuwijk-Dorp, van 0 jaar t/m groep 5, zijn van harte welkom om dit feest mee te vieren. Om 12.00 uur is het vertrek van de Goedheiligman.

Waarder

De Sint komt in Waarder over tien nachtjes slapen aan om 10.00 uur. Hij komt aan bij De PWA school, wordt daar welkom geheten door de burgemeester en dan is er een tocht door het dorp. Daarbij zullen de Knotwilgen voor de muziek zorgen. Om 11.00 uur is de prijsuitreiking van de kleurplaten in school.

Bodegraven

Sinterklaas en zijn Pieten brengen een bezoek aan Winkelcentrum Broekvelden van 11.00 tot 11.30 uur en vervolgens aan Rijnhoek Plaza van 11.45 tot 12.15 uur.

Nieuwerbrug

Tussen 12.15 en 12.30 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten aan bij de Tolbrug in de Bruggemeesterstraat. Als de Sint en Pieten aan wal zijn, kunnen er handjes worden geschud en fotoís worden gemaakt. Vervolgens maakt het gezelschap een rondrit door het dorp. Van 13.30 tot 15.00 uur is het feest van Sinterklaas in het Wierickehuis voor de kinderen t/m groep 6 (geen ouders). Entree: Ä 2,50. Tip: zet uw telefoonnummer op hun arm.

Driebruggen

Sinterklaas doet om 14.00 uur Driebruggen aan. Aankomst is bij de brug over de Dubbele Wiericke. Tijdens het aanmeren zorgt Heres voor een dansoptreden. Na een woord van welkom door de burgemeester zal Sinterklaas onder begeleiding van het OBK een feestelijke rondgang door het dorp maken. Vervolgens gaan de festiviteiten in dorpshuis Custwijc verder. Er is een speciale artiest om iedereen te vermaken, Sinterklaas reikt de prijzen van de kleurwedstrijd uit en tenslotte is er een pietendisco. Om 16.30 uur is het feest afgelopen en krijgen alle kinderen een cadeautje mee naar huis.

Advertentie

Categorieën