Verkeersonderzoek Bodegraven-centrum afgerond

Algemeen

Bodegraven - Het college van burgemeester en wethouders heeft een adviesrapport ontvangen met aanbevelingen om het centrum van Bodegraven verkeerskundig te verbeteren. Het rapport is opgesteld door adviesbureau RoyalHaskoningDHV en omvat adviezen over de verkeerscirculatie en parkeermogelijkheden in Bodegraven-centrum.

De afgelopen periode heeft RoyalHaskoningDHV parkeertellingen uitgevoerd en onderzoek gedaan naar verkeerskundige verbeteringen. Het bureau is ondersteund door een bewonersklankbord en een werkgroep met ondernemers. In gezamenlijkheid is gedacht over mogelijke oplossingsrichtingen. Dit heeft geresulteerd in diverse adviesmaatregelen, zoals verbetering van de toegang tot het centrum, parkeerplaatsen voor auto- en fietsverkeer en uitbreiding van de blauwe zone. Ook de herinrichting van de Oude Markt tot een aantrekkelijk plein met minder geparkeerde auto's maakt deel uit van het advies.

Weloverwogen keuzes

Verantwoordelijk centrumwethouder Dirk-Jan Knol geeft aan: "Een onderzoek naar de parkeerdruk en de haalbaarheid van onze uitgesproken ambities is nodig om te komen tot weloverwogen keuzes voor de toekomst. Dit thema raakt niet alleen ondernemers en winkelend publiek, maar ook bewoners van het centrum."

Het verkeersonderzoek is uitgevoerd in het kader van de centrumvisie, die eind 2016 unaniem is aangenomen door de gemeenteraad. Hierin zijn ook uitgangspunten en wensen geformuleerd op het gebied van verkeer, die nu nader zijn onderzocht. Een stuurgroep bestaande uit vertegenwoordigers van ondernemers, horeca, vastgoedondernemers, bewoners en gemeente brengt binnenkort advies uit aan het college over de voorgestelde maatregelen. Zij zal prioriteiten benoemen en aangeven voor welke maatregelen het grootste draagvlak bestaat. Hierna zal het college een besluit nemen en volgt er een formele inspraak voor bewoners en ondernemers.

ECB tegen herinrichting Raadhuisplein

De Evenementen Commissie Bodegraven (ECB) is fel gekant tegen een mogelijke herinrichting van het Raadhuisplein. Voorzitter Ap Mak oordeelt dat die herinrichting de organisatie van grote evenementen onmogelijk maakt. ìEn dat kan toch niet de bedoeling zijn.î Een werkgroep bereidt de herinrichting van het Raadhuisplein voor om het totale centrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Tot de ideeÎn behoort bijvoorbeeld het plaatsen van een fontein en het realiseren van meer groen. In een interview dat met ingang van komend weekeinde elke twee uur te zien is op TV Bodegraven spreekt Mak zich uit tegen de plannen. ìEr is simpelweg geen alternatief beschikbaar,î aldus Mak. Mak doet zijn uitspraken tijdens een gesprek in het kader van Het Evertshuis Interviewt, waarin Henri Stolwijk met min of meer bekende plaatsgenoten spreekt en waarbij dit onderwerp aan de orde kwam.

Advertentie

Categorieën