Afbeelding

ESTO verliest met 4-1 van VELO

Algemeen

Het was wel te verwachten, verliezen van een 1e klasser in een bekerduel, zelfs als je in de top staat van de 3e klasse. Het verschil was te zien in de snelheid van balbehandeling, passing en het maken van fouten. Toch kon ESTO zeker in de eerste helft prima meekomen en had goede mogelijkheden tenminste een punt uit de wedstrijd te slepen. Pas nadat Velo de score naar 3-0 verhoogde, gooide Maarten van Riessen met een mooi doelpunt een beetje roet in het eten van de Wateringenaren en leek 3-1 de einduitslag te worden. Razendsnel corrigeerde VELO dit echter met nog een tegendoelpunt.

In en tegen Woerden kreeg Rohdaí76 in de slotfase van de wedstrijd het deksel op de neus: 3-2. Ver in blessuretijd stelde Woerden de winst veilig. Ten onrechte, omdat voorafgaand aan de winnende treffer de Bodegraafse goalie Tim van Jaarsveld tegen de grond werd gesmakt. En zo zit Rohdaí76 de laatste weken - met eerdere nederlagen tegen Linschoten en SPVí81 - in de hoek waar de klap-pen vallen. Op de 1-0 van Woerden halverwege de eerste helft had Rohdaí76 al snel een passend antwoord klaar met de gelijkmaker van Esli Westmaas: 1-1. Op slag van rust was de thuisclub op-nieuw succesvol: 2-1. Het duurde tot vlak voor tijd voordat de net ingevallen Steven Holthuijzen de terechte 2-2 voor zijn rekening nam. Op dat moment telde Woerden na een rode kaart nog tien spe-lers. Helaas voor de Bodegravers viel de winnende treffer aan de verkeerde kant van het veld: 3-2.

Beeld: Kees van der Wilk.