Logo kobr.nl

Workshop Quilten voor beginners

Reeuwijk - Naar aanleiding van de themamiddag Quilten tijdens de tentoonstelling 'Resultaat van naald en draad' in het Streekmuseum Reeuwijk bleek er behoefte aan een workshop over deze mooie handwerktechniek. Daarom geven Els Oosterwijk en Ineke de Pater, vrijwilligers van het Streekmuseum, op woensdag 17 januari van 14.00 tot 16.00 uur een workshop in het Streekmuseum Reeuwijk aan de Oudeweg 3.

Het quilten is niet zomaar enkele tientallen jaren geleden uit de lucht komen vallen, maar heeft een heel lange traditie. Al eeuwen geleden werd het gedaan. Tijdens allerlei archeologische opgravingen zijn restanten van quilts naar boven gekomen. De precieze oorsprong van het quilten is echter niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat de Romeinen al quilttechnieken gebruikten om quilts te maken. Ze maakten bijvoorbeeld gequilte kussens, matrassen en dekens. Het woord quilten is afkomstig van het Latijnse woord 'culcita'. Dat betekent 'matras'. Later is dit het woord 'quilten' geworden. Patchwork betekent eigenlijk niks meer dan 'lapjeswerk' en het aan elkaar zetten van verschillende soorten lapjes stof. ... En kortgezegd, dat is nu quilten: het doorpitten van de drie lagen stof.

De kosten van de workshop bedragen € 17,50, inclusief lapjes en koffie/thee. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, maximum deelname is 12 personen. Opgeven uiterlijk 6 januari via e-mail inekedepater@caiway.net.

Meer berichten