Logo kobr.nl

Eerste lustrum Smullen in de Hooiberg

Nieuwerbrug - Smullen in de Hooiberg in Nieuwerbrug viert op 11 januari zijn eerste lustrum. Vijf jaar geleden kwamen de lokale Bethlehemkerk en de Brugkerk tot het initiatief om regelmatig maaltijden aan te bieden aan alleenstaanden en alleengaanden. Dat laatste heeft betrekking op mensen die niet alleenstaand zijn, maar bijvoorbeeld een partner in een verpleegtehuis hebben.

Het gezamenlijk eten is bedoeld voor inwoners uit Nieuwerbrug of voor mensen die daar vroeger gewoond hebben. Men hoeft geen kerkelijke binding te hebben. Acht keer per jaar wordt er een maaltijd aangeboden. En al die jaren verzorgde restaurant Florijn het hoofdgerecht. Voor- en nagerecht kwamen door commissieleden of dorpsgenoten op tafel. Al die jaren werd gebruik gemaakt van de Hooiberg op Weijand 34 van Wim Ramakers en Cora Postema. Een ideale locatie voor de groep eters. Meestal zijn alle plaatsen bezet.

Extra feestelijk

Op 11 januari zal het jubileum van Smullen in de Hooiberg feestelijk worden aangekleed. Er is dit keer plaats voor maximaal 34 gasten. Brenda de Graaf van de Florijn en haar keukenbrigade zorgen nu voor een voorgerecht en een feestelijk hoofdgerecht. En zij zal die avond zelf serveren. De gasten kunnen zien wie al die jaren (in totaal 40 keren) voor een maaltijd heeft gezorgd. Een mooie gelegenheid voor een kennismaking tussen Brenda en de gasten. Ook Cora Postema wordt deze jubileumeditie extra in het zonnetje gezet. Muzikaal is er die avond een optreden van Dick van Vliet op dwarsfluit en Marcel Kooyman op piano. Aanmelden moet uiterlijk een week van te voren. Kan men nu niet: de volgende avond is op Valentijnsdag 14 februari. Voor € 8,00 ontvangen de gasten een drankje vooraf, een driegangen menu en als afsluiting thee of koffie. Mensen die slecht ter been zijn kunnen een beroep doen op chauffeurs die hen halen en weer thuisbrengen.

Meer berichten