Logo kobr.nl
Foto: Letty Blanken

Geslaagde Snertloop RVCí33

Reeuwijk - Zaterdag 6 januari organiseerde RVC'33 in Reeuwijk-Dorp voor de 34ste keer de Snertloop, een 4,2 km lange loop rondom 't Baarsje. Het was droog, er was weinig wind en de temperatuur was goed, ideaal loopweer. Er waren ruim 300 inschrijvingen.

Alle lopers werden 'weg­geschoten' door Cees Vermeulen, de initiatief­nemer van de eerste snertloop. Terwijl de wandelaars het Baarsje rond liepen, startten de wedstrijden voor de jeugd rond het voetbalveld. Enthousiast aangemoedigd door het publiek liep de jeugd onder de 11 jaar, afhankelijk van de leeftijd, meerdere rondjes. Voor de laatste jeugd gefinisht was, was ook de eerste wandelaar weer binnen. Piet van de Kroft liep het Baarsje rond in ruim een half uur, waar de meeste wandelaars gezellig pratend ongeveer drie kwartier onderweg waren.

Om 15.00 uur was het dringen geblazen aan de start voor het vertrek van een grote groep hardlopers. Onder aanmoediging van het publiek kwam de winnaar van de afgelopen vier edities, Danny Binnendijk, opnieuw als eerste over de eindstreep, op korte afstand gevolgd door Tonny Zaal en Lennart Nap. Bij de dames was Marlène Straathof de snelste, gevolgd door Evita Hooge­veen en Dominika Praska. De snelste RVC-ers waren Marit Meijvogel bij de vrouwen en Rens Mathot bij de mannen. De uitslagen en tijden zijn te vinden op de site www.rvc33.nl.

1750 euro voor goede doel

Na afloop was het weer een drukte van belang in de kantine waar zowel de lopers als de toeschouwers, al bijkomend en bijpratend, konden genieten van een lekker kopje snert. De opbrengst van deze sportieve middag gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar was dat de Stichting Clownszaken. De Reeuwijkse Marleen van Os maakt humanitaire clownsreizen. Als clown wil ze een lichtpuntje zijn voor mensen die weinig hebben. Na de hardloopwedstrijd gaf Marleen als clown een toelichting en liet foto's zien van haar indrukwekkende ervaringen als clown. Het inschrijfgeld, een rondje met 'de doos'
en een donatie van RVC zelf leverde het geweldige bedrag van 1750 euro. Marleen is erg blij met het mooie bedrag en gaat het goed besteden.

Beeld: Letty Blanken

Meer berichten