Afbeelding
Foto: Bert Verver

RVC'33 opnieuw de beste sportploeg

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Tijdens het drukbezochte sportgala in het Zalencentrum De Bug werd hardloopster Tirza van der Wolf uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Bij de mannen ging de eer naar Sven Strijk uit Nieuwerbrug voor zijn prestaties in de triatlonsport. RVC'33 ging na een prachtig seizoen op herhaling als de beste sportploeg van Bodegraven-Reeuwijk. Oud-doelman Frank van Leeuwen nam die prijs in ontvangst want de ploeg zelf was, evenals vorig jaar, op trainingskamp.

Ook jeugdsportster 2017 Tes Schouten kon in verband met trainingsactiviteiten in Eindhoven niet zelf de prijs in ontvangst nemen en Kjeld Veenhuis verbleef bij zijn club in Barcelona. Opmerkelijk was de afwezigheid van een vertegenwoordiger van het jongens C-1 hockeyteam van HCRB, zij konden de 2e prijs als jeugdsportploeg niet in ontvangst nemen, omdat een bestuurslid de organisatie had laten weten dat de
vereniging geen prijs stelde op de bekroning.

Kritiek

Voordat hij de sporters in het zonnetje ging zetten, uitte presentator en medeorganisator John Zonderop in zijn welkomstspeech stevige kritiek op de wijze waarop de gemeente de sport benadert en laakt de wijze waarop met de sportharmonisatie wordt omgegaan. Naar zijn mening voelen de 86 verenigingen in de gemeente zich nauwelijks serieus genomen door een groot deel van de lokale politiek.

Na deze wat sombere bewoordingen werd de avond traditioneel geopend met het zingen van het Wilhelmus waarbij de pas 14-jarige Reeuwijkse Lara Horsmans met heldere stem het voortouw nam.Met passende woorden herdacht John Zonderop het overlijden van mede­jurylid Jan Schilt en later op de avond werd op emotionele wijze stilgestaan bij het overlijden in maart van de trainer van RVC'33 Arjan Groenendijk, waarbij zijn vriendin en dochter een wandbord in ontvangst mochten nemen als oeuvre­prijs.

Een lange rij van sporters
mocht daarna op het podium plaatsnemen om de prijzen in ontvangst te nemen. Bijzonder was daarbij het verschijnen van Storky, de mascotte van ADO-den Haag, die de aanmoedigingsprijs overhandigde aan de Sporters met beperking Tom van der Werf, Sander Hensen en Evelien van Dam. De sportverdienste duimen gingen naar José Nicolaas (begeleiding G-sporters Esto) en John Peek (steunpilaar bij BZ&PC). Trainer van het jaar werd Koos van Zoest (s.v. Nieuwkoop). Tekst en beeld: Bert Verver

Tirza van der Wolf: Sportvrouw 2017

De 23-jarige Reeuwijkse Tirza van der Wolf had al vele nominaties op haar naam staan, maar werd dit jaar voor het eerst sportvrouw van het jaar. De hardloopster van SC Reeuwijk won niet alleen de Reeuwijkse Plassenloop maar werd ook 4e op de 5 km bij het NK Outdoor en leverde een aantal puike prestaties bij landelijke wedstrijden zowel op de 5 en 10 km als op de halve marathon. Tirza kreeg de atletiekgenen mee van haar vader en moeder, maar ook van haar opa Cor Buitelaar, ÈÈn van de oprichters van SC Reeuwijk. In een rustig hoekje van De Brug vertelt ze dat ze al als 6-jarig met haar sport begon. ìIk deed toen alles, maar al snel bleek ik vooral looptalent te hebben. Na verloop van tijd had ik het beste gevoel bij het lopen van lange afstanden,î aldus de sympathieke sportster die het seizoen door een blessure wat stroef begon. Haar baantrainingen doet zij op dit moment vooral in Arnhem bij ëLoopland Gelderlandí waarbinnen een aantal talenten actief is. Binnenkort gaat zij zich in Portugal voorbereiden op het nieuwe seizoen dat voor haar in februari start in Schoorl met het NK 10 km op een parcours dat door Tirza leuk en uitdagend wordt genoemd. Verder heeft ze zich als doel gesteld ten minste 24 seconden van haar persoonlijk record op de 5 km af te halen zodat ze onder de 16 minuten komt. 

Sven Strijk: Sportman 2017 

Voor de triatleet Sven Strijk (30) was het een verrassing dat hij er de grote beker voor de Sportman 2017 mee mocht nemen naar Nieuwerbrug. Voor zijn gevoel had hij niet echt een topseizoen gedraaid, maar bij het bekijken van zijn erelijst vallen toch een drietal 1e plaatsen op bij individuele wedstrijden en een 1e plaats met zijn team ATRIAC in BelgiÎ. Sven, die zich momenteel beperkt tot het lopen, zwemmen en fietsen van de halve triatlon, begon al op 12-jarige leeftijd met zwemmen en looptrainingen. Hij is in het gezin niet de enige, want ook zijn vader en oudere broer beoefenen de sport. Volgens Sven gaat er veel trainingsarbeid in zitten als je de triatlon op niveau wil beoefenen. Momenteel traint hij zoín drie uur per dag, verdeeld over de drie disciplines. Gelukkig heeft hij sinds afgelopen jaar meer tijd voor zijn trainingsarbeid, omdat hij een eigen bedrijf in het ontwerpen van nieuwe producten is begonnen en daardoor zijn tijd flexibeler kan indelen. Ook het komend jaar zal hij zich nog op de halve triatlon toeleggen, maar zijn voornemen is om daarna over te stappen naar de hele triatlon. 

Afbeelding
Afbeelding
José Nicolaas
Evelien van Dam
Marianne Rijkenhuizen en Sanne Groenendijk
Sander Hensen en Tom van der Werf
Koos van Zoest
John Peek

Advertentie

Categorieën