Afbeelding

Bijzondere expositie Kunst in Vrijheid

Algemeen

Bodegraven - Wie zaterdag 10 februari het Evertshuis binnenloopt, zal worden verrast door de bijzondere kunstwerken van vijf kunstenaars afkomstig uit Irak, Iran, Syrië en Kosovo. Zij prijzen zich gelukkig dat zij in Nederland in vrijheid kunnen werken als beeldend kunstenaar. Dat zij gezamenlijk kunnen exposeren in de sfeervolle foyer van het Evertshuis geeft hun veel voldoening.

In de schilderijen van Ines Laith en Salam Djaaz, allebei afkomstig uit Bagdad in Irak is duidelijk de invloed van Babylonische en Assyrische culturen zichtbaar. Het werk van Mosab Anso, afkomstig uit Aleppo in Syrië laat gecamoufleerde formaties zien, herinneringen aan zijn ervaringen. Nosrat Mansouri Gilani uit Teheran (Iran) toont in zijn reliëfs van blik en ijzer, die hij altaren van troost noemt, alles wat hij met zich meedraagt. En Arjeta Mala uit Peja in Kosovo neemt de bezoeker mee in haar zoektocht naar de perfecte harmonie van vormen en lijnen in een abstract- expressionistische stijl.

U bent van harte welkom op de opening van deze expositie op zaterdag 10 februari om 14.30 uur, waar Paul Hagayi uit Congo zingt en vertelt over zijn leven. De expositie Kunst in Vrijheid, waarbij vrijheid op vijf verschillende manieren wordt verbeeld, is te zien van 10 februari t/m 21 maart.