Afbeelding

Flitsende start Rohda'76 krijgt geen vervolg

Algemeen

VOETBAL

Op bezoek bij Rijnstreek nam Rohdaí76 binnen een kwartier een royale 0-3 voorsprong. Na amper vijf minuten opende Esli Westmaas de score: 0-1. Dat goede voorbeeld kreeg navolging door Steven Holthuijsen. Twee keer zelfs: 0-3. Een solide basis voor een ruime overwinning, zou je denken. Toch kwam het daar niet van, ondanks het feit dat Rohdaí76 controle bleef houden op de wedstrijd. Net voor rust kon de thuisclub uit ÈÈn van de spaarzame uitvallen zelfs tegenscoren: 1-3. In de tweede helft werd het met nog een kwartier op de klok spannend toen Jeroen van de Zande zijn eigen keeper Nova Markarian met een kopbal verraste: 2-3. Verder dan dat liet Rohdaí76 de Weijpoorters niet dichterbij komen en nam de volle buit mee naar huis.

Beeld: Kees van der Wilk

ESTO behoudt koppositie

In een tamelijk tamme wedstrijd behield ESTO met een 2-0 overwinning op NOC Kralingen de koppositie in de ranglijst. Beide ploegen moesten na een maandje rust weer op gang komen. Dat deden ze op hun eigen wijze. NOC met verre schoten vanaf hun keeper richting enkele snelle voorwaartsen. ESTO met traag opbouwend spel vaak vastlopend op een Rotterdamse blokkade. Ook de scherpte om de bal in de touwen te jagen, ontbrak bij beide ploegen. Daar mocht NOC vooral dankbaar voor zijn. Een eindstand met een ruime winst voor ESTO had niet misstaan.