Logo kobr.nl

Eerste 3D-geprinte praalwagen van Nederland

Primeur in Reedeurpse optocht

Reeuwijk - In het weekend van 10 februari barst het Groot Carnaval los in Reedeurp. De optocht telt meer dan 50 deelnemende groepen. Allemaal hebben zij hun best gedaan voor een bijzondere creatie. Tussen alle vrolijke karren zit dit jaar één heel bijzonder exemplaar. Geen kar van papier maché of van hout, maar van plastic, en wel geprint door een 3D-printer! Na de eerste autonoom rijdende praalwagen in 2014 opnieuw een primeur voor de Reedeurpenarren.

De technologie van het 3D-printen wordt steeds ingenieuzer: machines, bruggen, fietsen en zelfs levend weefsel wordt al met een 3D-printer gemaakt. Maar een 3D-geprinte praalwagen is in de geschiedenis nog nooit voorgekomen. Drie technisch specialisten - tevens oud-leden van de Raad van 11 - hebben daarom de koppen bij elkaar gestoken om een ontwerp te maken. Na een aantal modellen was het dan toch echt tijd voor de realisatie van de praalwagen.

Optocht

De praalwagen rijdt mee met de optocht van de Reedeurpenarren door de kernen van Reeuwijk. Iedereen is van harte welkom om de praalwagens en loopgroepen in de vrolijke stoet te bekijken. Om 11.11 uur wordt het carnavalsweekend officieel geopend op het terrein van Edelman in de Tempel. De locoburgemeester zal hierbij de sleutel overhandigen aan Prins STAAL de Eerste. Hierna gaat het over de Oud-Reeuwijkseweg richting Reeuwijk-Brug. Rond 11.50 uur is de optocht bij rotonde de Oude Tol om vervolgens via het Treebord en de Dunantlaan rond 12.30 uur bij de Koeienbrug te zijn. Om 13.30 uur komt de stoet aan in Reeuwijk-Dorp. Blaaskapel de Waaghalzen zal voor muzikale begeleiding zorgen. Na de optocht is het groot feest op het plein voor Gasterij Vergeer. Iedereen is uitgenodigd om aan dit vrolijke carnavalsfeest deel te nemen.

Carnavalsweekend

Naast de grote carnavalsoptocht op zaterdag 10 februari staat de rest van het weekend ook in het teken van carnaval. Op zondagmiddag begint om 13.00 uur de Carnavalsmis in de Petrus en Pauluskerk. Aansluitend is er gezinscarnaval in Gasterij Vergeer en Hapzz met een gevarieerd programma voor het hele gezin. Zaterdag-, zondag- en maandagavond vinden er feestavonden plaats in Gasterij Vergeer en Happz. Neem een kijkje op de website voor meer informatie, www.reedeurp.nl, of op Facebook of Instagram.

Een team van TV Bodegraven maakt opnamen van de carnavalsoptocht. Het verslag is te zien vanaf zondag 11 februari te zien vanaf 19.00 uur en vervolgens op de oneven uren tot zondag 18 februari vanaf 17.00 uur.

Meer berichten