Logo kobr.nl
Foto: Marlien van Leeuwen

Kees Weerheim en Jans Looij: 60 jaar echtgenoten

Bodegraven - Van een bruiloft komt een bruiloft. Een oud gezegde wat op Kees Weerheim en Jans Looij van toepassing was. Op hun trouwdag, 5 februari 1959, ging het bruidspaar in verband met sneeuw en storm met de auto naar het gemeentehuis in Herkingen op Goeree-Overflakkee. Na het feest moest de familie van Kees weer terugvaren naar Pijnacker. De hoge golven die de boot moest trotseren door die heftige storm, waren voor sommigen teveel.

De grootouders van Kees Weerheim (82 jaar) woonden in hetzelfde dorp als Jans. En ja, hij had haar daar al eens voorbij zien fietsen. Op de bruiloft van de zus van Kees zijn tweede vader was Jans ook uitgenodigd. Daar is de vonk overgeslagen. Als we aan Kees Weerheim vragen wat er zo mooi was aan dat meisje uit Herkingen, komt er een grote glimlach om zijn lippen en zijn ogen gaan stralen. Maar precies benoemen kan hij het niet.

Huis te groot

Na meegewerkt te hebben in de groentetuin van zijn vader is Kees in 1964 een groentekwekerij in Noorden begonnen. Ook Jans werkte mee op de kwekerij, waar ze na de groenten van lieverlee zijn overgegaan op het telen van bloemen. Samen kregen ze acht kinderen, van wie zeven jongens en één meisje. Twee van de zonen hebben in de loop der jaren de kwekerij overgenomen. Na veertig jaar is het echtpaar van het huis bij de kwekerij verhuisd naar een woning in Woerden. Toen het huis te groot werd, omdat de meeste kinderen het huis uitgegaan waren, is het echtpaar naar een appartement in Bodegraven verhuisd.

Een hele kudde

Het weer in februari is niet altijd even vriendelijk. Daarom heeft het echtpaar besloten om met hun (schoon)kinderen, 42 kleinkinderen, 33 achterkleinkinderen, broers en zussen komende mei naar Avifauna te gaan. Daar zullen ze met elkaar van een warm en koud buffet genieten en uiteraard een bezoek aan het vogelpark brengen. Tot grote verrassing van de bruid en de bruidegom kwam burgemeester Van der Kamp hen afgelopen maandag op hun trouwdag feliciteren.

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen

Meer berichten