Afbeelding

Politici aan het woord: Ga stemmen; juist lokaal!

Algemeen

Stemmen is een (voor)recht. Niet in ieder land kan je vrijuit je mening geven of stemmen op wat je belangrijk vindt. En is het dan niet raar dat er meer mensen gaan stemmen als er landelijke verkiezingen zijn dan bij gemeenteraadsverkiezingen? Gek eigenlijk, want in de gemeente gaat het toch om jouw wijk, jouw dorp, jouw straat en de school van jouw kinderen? Daar wil je toch juist wat over te zeggen hebben. D66 Bodegraven-Reeuwijk heeft een lokaal programma dat wij de komende 4 jaar graag willen realiseren. Ik noem u onze top drie.

1. Beter leren

We willen het allerbeste onderwijs dichtbij voor alle kinderen in onze gemeente. In overleg met de scholen wil D66 dat de gemeente extra gaat investeren. Door bijvoorbeeld leerkrachten voor lesuren muziek mogelijk te maken. Dit is goed voor de ontwikkeling van het brein van de kinderen en goed voor de verlaging van de werkdruk van de leerkrachten.

2. Duurzaam leven

D66 wil meer groen in de woonwijken en op schoolpleinen. Meer bomen. Gasloos bouwen. Meer zonnepanelen op daken en zonneweides waar dit past. Ook windmolens maar NIET in het open Groene Hart.

3. Echt meedoen

D66 wil graag dat de gemeente meer luistert naar u als inwoner, als deskundige van uw eigen buurt. Daar willen we nieuwe vormen van meedenken, meepraten en meebeslissen samen met u voor ontwikkelen. Wij hebben hier al een aantal concrete ideeën over en willen deze graag verder met u uitwerken.

Ons gehele programma staat op onze site https://bodegraven-reeuwijk.d66.nl.

Hier wil D66 de 4 jaar graag met u mee aan de slag.
En… met uw stem krijgt D66 dit voor elkaar.

Elly de Vries

Lijsttrekker D66 Bodegraven-Reeuwijk

edevries@bodegraven-reeuwijk.nl

Advertentie

Categorieën