Afbeelding

Vrijwilligers gezocht

Algemeen

Voor de rubriek vrijwilligers gezocht kunnen alle vacatures voor vrijwilligers van verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties in Bodegraven-Reeuwijk worden aangemeld. Vacatures worden eenmalig gratis geplaatst. Mail naar redactie@kobr.nl. Kijk ook op www.erkendtalent.nl.

Taalcoach gezocht

Bodegraven-Reeuwijk - Welzijnsorganisatie SAM is op zoek naar taalcoaches die mensen willen begeleiden bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal. De deelnemers zijn vaak vluchtelingen maar ook immigranten die kort geleden naar Nederland zijn gekomen of enige tijd in Nederland wonen en toch behoefte hebben aan taalhulp. De deelnemers zijn zeer gemotiveerd om de taal te leren. Ze hebben vaak hulp nodig bij de inburgering, maar ook niet inburgeringsplichtigen doen een beroep op SAM. De ondersteuning bestaat uit praktische gesprekken, lees- en schrijfvaardigheden. Iedere paar maanden wordt er door SAM geëvalueerd met zowel de deelnemer als de taalcoach. Na ongeveer een jaar of 1,5 jaar stopt de taalcoaching. Voor informatie over het taalcoachproject kunt u contact opnemen met Josefien Kroon, e-mail j.kroon@samwelzijn.nl of telefoon 0172-614500.

Werken voor jongeren

Bodegraven-Reeuwijk - Heb je ervaring met jeugdhulp, pleegzorg, psychische kwetsbaarheid, verslaving, dak- en thuisloosheid, pesten, mishandeling, (v)echtscheiding of jong ouderschap en wil je deze ervaring positief inzetten? Ben je onder de vijfentwintig en kom je uit Midden-Holland? Dan zijn we op zoek naar jou! In maart 2018 start bij Kernkracht een nieuwe training 'Werken met eigen ervaring' voor jongeren. Na afronding van de 12 lessen ben je als ervaringsdeskundige inzetbaar; als luisterend oor, ervaringscoach, als adviseur voor hulpverleners of als voorlichter voor gemeenten. Met als doel de jeugdhulp (een beetje) beter te maken. Ben of ken jij deze nieuwe toekomstige hoopverlener, neem dan contact op met Sanne Dierick, e-mail sdierick@kernkracht.nl of telefoon 0182-519060. www.kernkracht.nl

Collectanten in Bodegraven Noord

Bodegraven - Het Reumafonds houdt van 19 t/m 24 maart haar collecte. Voor Bodegraven Noord is de organisatie op zoek naar extra collectanten. Helpt u mee? U kunt u opgeven via https://reumafonds.collecteweb.nl/aanmelden/.

Huisbezoekproject 70+

Bodegraven-Reeuwijk - Welzijnsorganisatie SAM is bezig met het opstarten van het huisbezoekproject 70+ en zoekt vrijwilligers voor eenmalige informatieve huisbezoeken bij mensen boven de 70 jaar. Aan de hand van een vragenlijst heeft een vrijwilliger een persoonlijk gesprek met de oudere. Informatie verstrekken staat voorop, vaak kunnen mensen hiermee direct hun voordeel doen. In andere gevallen maakt de persoon er misschien pas in de toekomst gebruik van, maar weet de oudere in ieder geval waar hij of zij met vragen terecht kan. Is er behoefte om dieper op een of meer onderwerpen in te gaan, dan is een vervolgafspraak met een professional zo gemaakt. Dat kan bijvoorbeeld zijn met de wijkverpleegkundige, een ouderenadviseur, een notaris of een andere deskundige. Heeft u affiniteit met ouderen en houdt u van een goed gesprek? Meld u aan bij Irja de Heij (coördinator van het huisbezoekproject 70+) via telefoonnummer 06-47565448 of e-mailadres i.deheij@samwelzijn.nl.

Advertentie

Categorieën