Afbeelding

Column: Nieuwe gezichten, nieuwe inzichten

Algemeen

Over drie weken mogen we weer naar de stembus, en dat gaat onherroepelijk leiden tot nieuwe gezichten in de gemeenteraad. Als er geen al te gekke dingen gebeuren, keren 10 van de huidige 23 raadsleden niet meer terug na de verkiezingen. Als er wat zetels verschuiven misschien zelfs meer dan de helft. Kortom: op 21 maart begint niet alleen de meteorologische, maar ook de politieke lente in Bodegraven-Reeuwijk.

Afhankelijk van hoe de kiezer zich uitspreekt, is de kans aanwezig dat ik straks één van de nieuwe gezichten in de raad ben. En hoewel ik bijna twee jaar politiek actief ben, lukt het me deze keer toch nog om met mijn 25 jaar de jongste kandidaat op een verkiesbare plaats te zijn. Hopelijk voor het laatst, want we zijn druk bezig met initiatieven om jongeren meer bij de politiek te betrekken. Dat is een lastige opgave, want niet iedereen is even gecharmeerd van cijfers, lange teksten en vergaderingen. Er zal iets aan het stoffige imago gedaan moeten worden, maar wel zonder dat het ten koste gaat van de inhoud.

Sommige politici zijn namelijk (zeker in verkiezingstijd) vooral druk om te laten zien hoe goed ze overal bovenop zitten. Er hoeft maar ergens een onvertogen woord te vallen, of er worden vragen gesteld en moties ingediend. Een enkele keer kan dat nuttig zijn, maar vaak is het maar de vraag of je met incidentenpolitiek ook echt kunt bouwen aan de toekomst van onze gemeente. De vraag stellen, is hem beantwoorden. Naast actuele onderwerpen is het belangrijker om een visie te hebben voor de langere termijn, en aan de hand van feiten en cijfers verstandige keuzes te maken. Met de verschillen tussen onze acht lokale partijen in het achterhoofd valt er genoeg te kiezen. Dus weet wat je stemt op 21 maart!

Robin Kersbergen

Kandidaat #4 VVD Bodegraven-Reeuwijk

Advertentie

Categorieën