Afbeelding
OttenZien Fotografie

Dames BZ&PC onderuit tegen SWOL

Algemeen

Waterpolo - Na vier winstpartijen achter elkaar had het eerste damesteam van BZ&PC afgelopen zaterdag een flinke uitdaging. Koploper Swol 1984, gebrand om dit seizoen kampioen te worden, bracht een bezoek aan de Kuil in Bodegraven. Omdat BZ&PC in de vorige thuiswedstrijd dik over Swol heenliep, werd aan die kant de normaal als coach fungerende Mieke van de Sloot (tevens oud-international) ingezet als speelster om het team te versterken. De Bodegraafse dames startten fel, maar liepen snel vast in het fysieke spel van de dames van Swol. Tot in de laatste minuut bleef BZ&PC in de achtervolging op de tegenstander, waarbij het verschil in score nooit groter werd dan twee doelpunten. Met als einduitslag een 6-8 verlies. 'Ontzettend balen,' vindt aanvoerder Kim de Vor. "Het is jammer dat ÈÈn speelster zoals Mieke (goed voor 3 doelpunten en 2 assists) toch nog bij de ploeg wordt gehaald en zo bepalend is. Maar we moeten vooral ook naar onszelf kijken en ons weer verbeteren in de trainingen richting de volgende wedstrijd."

De heren van BZ&PC speelden tegen LZ1886 uit Leiden. De op papier makkelijke wedstrijd kon in werkelijkheid nog wel eens een lastige avond worden. De Bodegraafse equipe verloor de week ervoor van Haerlem en kon promotie daardoor vergeten, ook de afwezigheid van enkele spelers maakte het er niet makkelijker op. De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Arie Both. In de wedstrijd was BZ&PC duidelijk de bovenliggende partij. LZ1886 kwam door goed verdedigend werk van de Bodegravers geen moment in het spel. Door onder andere twee strafworpen bleef LZ nog in het spoor, maar de Bodegraafse aanval toonde een groot contrast met de vorige wedstrijd. Rob Peek wist vijfmaal het net te treffen, waardoor BZ&PC enigszins onverwacht geen moment in gevaar kwam. De eindstand op het bord was 22-7.

Beeld: OttenZien Fotografie