Afbeelding
Foto: Marijke Groot

'Ik heb geen glazen bol, want dan had ik het wel geweten'

Algemeen

VOETBAL

Bodegraven - Vorige week werd bekend dat VV Bodegraven de overstap gaat maken naar het zaterdagvoetbal. De leden hebben hier op een algemene ledenvergadering mee ingestemd. Het rigoureuze besluit viel niet bij alle leden in goede aarde. Zo maakten acht selectiespelers kenbaar dat ze dit seizoen niet afmaken. "Dit werd afgelopen zondag in de derby tegen ESTO opgevangen door spelers uit onze O-19 ploeg. En het seizoen wordt ook gewoon afgemaakt," stelt voorzitter Jan de Wit gerust. VV Bodegraven is in de regio zeker niet de eerste ploeg die de overstap waagt. Eerder stapte SC Woerden al over en eerder dit jaar liet ook VEP weten dat het de overstap maakt. De clubs doen dat met in het achterhoofd een teruglopend ledenaantal, verminderde sponsorinkomsten en de aantrekkingskracht van de derby's die naar verwachting met meer toeschouwers gepaard gaan. VV Bodegraven is als zondag derdeklasser een volgende ploeg die zich in de uitermate interessante zaterdagse vierde klasse zal gaan melden. "Wij volgen de trend. Wij denken dat dit noodzakelijk is en daarmee zien wij de toekomst van VV Bodegraven op de zaterdag," vertelt Jan de Wit. "We zullen hopelijk in een mooie afdeling terechtkomen."

"Het loopt ook terug op de zondag. Willen we door, dan moeten we deze beslissing maken," vertelt de voorzitter. In het westen van het land is de aantrekkingskracht van het zondagvoetbal dalende, terwijl in het zuiden het zondagvoetbal nog altijd groot is. Iets dat ook bij VV Bodegraven niet onopgemerkt is gebleven.

Geflatteerde nederlaag

Acht selectiespelers konden zich niet in de gang van zaken vinden en gaven met hun directe terugtreden een signaal af. "Dat is heel vervelend en niet fijn, maar dat soort dingen gebeuren." Op zondag waren de gevolgen in elk geval in de uitslag met buurman ESTO zichtbaar. Waar VV Bodegraven op de tiende plek staat, speelt de plaatsgenoot om de titel. De uitslag van 7-2 was fors, maar volgens De Wit ook geflatteerd. "Of het restant van dit seizoen rooskleurig is, weet ik niet. Ik heb geen glazen bol, want dan had ik het wel geweten," grapt de voorzitter.

De toekomst zal dus op de zaterdag liggen. Er kan gebouwd gaan worden. "Natuurlijk is dit een nieuw hoofdstuk, maar we gaan gewoon voetballen hoor. Of het nu op de zondag of op zaterdag is, maakt daarbij niet uit. De derby met ESTO zal wel wegvallen, maar daarvoor krijgen we die met Rohda '76 weer terug." Volgend seizoen zal de vereniging voor het eerst in haar 98-jarige bestaan op de zaterdag actief zijn.

Tekst: Nik Mandemakers

Beeld: Marijke Groot

Advertentie

Categorieën