Afbeelding

CVC Reeuwijk stunt tegen Die Haghe

Algemeen

VOETBAL

CVC heeft afgelopen zaterdag voor een verrassing gezorgd door koploper Die Haghe met 1-0 te kloppen. De Reeuwijkers lieten in de eerste helft de kans op een voorsprong nog liggen. Een strafschop werd gemist. Maar in de tweede helft was het wel raak. Tom Verwaal maakte uit een goed opgezette aanval de winnende treffer. Het duel tussen RVC en DVV Delft eindigde onbeslist. De twee ploegen die op de ranglijst de laatste twee plekken innemen, kwamen niet tot scoren met een 0-0 eindstand als gevolg. De Reeuwijk-Dorpers slaagden er niet in om de stugge Delftse verdediging te doorbreken. Delft daarentegen loerde op de counter, waardoor RVC in positie moest blijven spelen. Op grond van de huidige situatie op de ranglijst zou RVC na≠competitie moeten spelen. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan voordat de stand definitief wordt opgemaakt.

ESTO won de laatste derby tegen v.v. Bodegraven. De overwinning van 7-2 viel groot uit, maar was wel een afspiegeling van de verhoudingen op het veld, vooral in de tweede helft. Met een gelijkmaker in het begin van de wedstrijd was er even hoop voor de rood-zwarten, maar een minuut later stond Bodegraven weer op achter-stand en daarna liep de achterstand steeds verder op.

Tegen hekkensluiter SPVí81 maakte Rohdaí76 dit keer geen fout. Nadat de heenwedstrijd met 1-2 verloren was gegaan, namen de mannen van Boris van Es in Polsbroek revanche. Vooral op zich-zelf: 0-2. Aanvoerder Mitchell van Waveren zette zijn handtekening onder beide treffers. Na ruim een kwartier spelen brak hij de wedstrijd open, 0-1. Die tussenstand bleef tot diep in de tweede helft op het scorebord staan. Tien minuten voor het eindsignaal gooide Rohdaís captain de wedstrijd met een rake kopbal definitief in het slot, 0-2.

Beeld: Kees van der Wilk.