Afbeelding

Nieuwe bouwfase voor Landal De Reeuwijkse Plassen

Algemeen

Nieuwe bouwfase voor Landal De Reeuwijkse Plassen

Reeuwijk - Zaterdag 17 maart startte GREEN officieel de bouw van de volgende fase in ParqGreen Reeuwijkse Plassen. Wethouder Kees Oskam sloeg samen met burgemeester Christiaan van der Kamp en het projectteam de eerste traditionele heipaal.

De eerste 145 woningen in het park worden sinds december 2016 met succes verhuurd door Landal GreenParks en het park is regelmatig volledig bezet. Naast de voorspoedige verkopen vormt dit een goede reden om te starten met de bouw van de eerste 86 woningen in de volgende fase. Er resteert daarna nog de mogelijkheid om het park nog eenmaal met 52 woningen uit te breiden. De Vries en Verburg Bouw en Kolpa Architecten nemen na de eerste fase ook ontwerp en bouw van de vervolgfases voor hun rekening. Kopers en optanten van de woningen vertrokken samen met het projectteam geheel in stijl met boten naar de bouwlocatie vanaf de haven bij de centrumvoorzieningen. De gasten werden in een sfeervolle verwarmde tent ontvangen, waarbij de wethouder memoreerde dat met de realisatie van ParqGreen een heel grote toegevoegde waarde voor het gebied is geleverd. Het park biedt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk directe werkgelegenheid en de bestedingen van de gasten in combinatie met diverse promotiemogelijkheden voor regionale ondernemers hebben gezorgd voor een explosieve stijging van de omzetten. Daarnaast heeft de realisatie van het gasloze en meest duurzame recreatiepark van Nederland geresulteerd in een optimale verduurzaming van het gebied ten opzichte van de voormalige bestemming.

Belevenispad

Deze verduurzaming vormt de inspiratie en de motor voor de verdere ontwikkeling van het gebied. Zo zorgt Staatsbosbeheer voor een herinrichting van het gebied waar ook het speciale 'Belevenispad' een onderdeel van is. Dit pad loopt door het nieuwe park en inspireert gasten en bezoekers ongetwijfeld voor een uitgebreid bezoek aan de mooie uitgebreide natuur in het gebied. In maart wordt dankzij de medewerking van diverse omliggende gemeenten, ondernemers en organisaties zoals Staatsbosbeheer en de Groenalliantie ook de Parkpas gelanceerd. De gasten van het park worden met de pas geïnspireerd om erop uit te gaan en ontvangen kortingen op diverse activiteiten in de regio. Zij beschikken daarbij met de pas over een gratis online versie van allerlei fiets- en wandelroutes in de omgeving van het park. Met de uitbreiding van het park zullen bezoekersstromen ongetwijfeld verder toenemen en worden nieuwe positieve effecten voor de regio gegenereerd.

Advertentie

Categorieën