Afbeelding

Opschoondag: ÈÈn buurt, ÈÈn missie

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Op zaterdag 24 maart is het landelijke opschoondag. In Reeuwijk-Dorp, Tempel en het buitengebied gaat jaarlijks een groepje vrijwilligers aan de slag om wegen, bermen en sloten te ontdoen van zwerfafval. Ook dit jaar dragen de kinderen van dorpsschool de Bron bij aan de landelijke opschoondag. Zij doen dit op woensdag 21 maart; de omgeving van de school en het Aldi terrein worden schoongemaakt onder leiding van leerkrachten en ouders.

Uitbreiding van de groep vrijwilligers voor de zaterdag is hard nodig. Als meer mensen meehelpen, is de klus eerder geklaard en kan ook het vaste groepje vrijwilligers aan het eind van de ochtend stoppen. Wanneer u het belang inziet van een schone leefomgeving en graag iets extra's voor uw buurt doet, kom dan ook die zaterdag om 9.00 uur naar het schuurtje van Dirk Vergeer aan de Kerkweg. Na een kop koffie met wat lekkers is de start van de schoonmaakactie. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. Om 12.00 uur is de activiteit afgelopen. Voor inlichtingen kunt u bellen met Dirk Vergeer, telelefoon 06-28201606.

Ook in Nieuwerbrug kunnen vrijwilligers aan de slag. Het idee is om in elk geval de toegangswegen tot het dorp zwerfafvalvrij te maken die dag, maar suggesties voor plekken waar veel zwerfafval ligt, zijn welkom. Op zaterdagmorgen 24 maart is het om 10.00 uur verzamelen voor het Wierickehuis. Om er voor te zorgen dat er genoeg hesjes, vuilniszakken, netten en prikkers zijn besteld door de gemeente, is een berichtje naar e-mail frederike.groothoff@gmail.com wenselijk. "Laten we er een gezellige ochtend van maken met als eindresultaat een dorp om trots op te zijn!" Rond 13.00 uur wordt afgesloten met thee/koffie in het Huis van Alles.

Ook het bedrijventerrein rond McDonald's restaurant Bodegraven wordt opgeruimd. Restaurantmanager Wiresh Chotoe: "Tijdens deze dag (aanvang 12.00 uur) organiseren we een speurtocht, waarin we aan de hand van een prikker als onderdeel van de speurtocht op een creatieve manier het bedrijventerrein schoonmaken. Tijdens deze dag laten we zien dat een schone opgeruimde omgeving een gezamenlijke verantwoordelijkheid is!"

Advertentie

Categorieën