Logo kobr.nl

Benefietdiner voor ParkinsonFonds overweldigend succes

Liefst 70.000 euro totaalopbrengst

Reeuwijk - De Benefietavond ten behoeve van onderzoek naar pijnbestrijding bij Parkinson, georganiseerd door Rotary Reeuwijk, was een overweldigend succes. Ongeveer 200 deelnemers waren woensdagavond 4 april in zalencentrum
De Brug aanwezig en genoten van een heerlijk diner.

Tijdens de avond hield prof. dr. Erik Scherder een interactieve en onderhoudende inleiding. De wijze waarop hij de werking van hersenen uiteenzet, verbanden met de eigen levensstijl en ervaringen met veel humor persoonlijk en de bijzonderheden van Parkinson voor elke aanwezige begrijpelijk maakt, is onnavolgbaar.

Onder de bezielende leiding van een veilingmeester werden alle 34 stukken verkocht, van een week in een vakantiehuis tot kunst, van bodycasting tot door topsporters getekende shirts. Ook de loten gingen grif van de hand. De hoofdprijs was een stedentrip ter waarde van 500 euro.

De opbrengst van deze avond was met 20.000 euro boven verwachting. Nadat de cheque was overhandigd aan René Kruijff, directeur van Stichting ParkinsonFonds, kwam hij met de verrassende mededeling: dit initiatief van de Rotary is voor twee anonieme donateurs aanleiding is geweest om beiden 25.000 euro aan dit goede doel te geven. De totaalopbrengst van deze actie kwam daarmee op het fantastische bedrag van 70.000 euro. Deze bijzondere avond zal dan ook om diverse redenen nog lang blijven heugen bij de aanwezigen, niet in de laatste plaats bij hen die tevreden met hun aankopen en prijzen naar huis gingen. De organisatie dankt iedereen, ook de sponsoren, die een bijdrage heeft geleverd.

Meer berichten