Afbeelding

Bewoners Ravenhorst zijn overlast beu

Algemeen

Reeuwijk - Al enkele jaren is de overkapping bij de ingang van het diensten­centrum van De Reehorst met regelmaat het domein van een groep hangjongeren. Zij bivakkeren daar tot in de late avonduren en zorgen voor geluidsoverlast en vervuiling.

Het zijn met name de bewoners van de aanleunwoningen van het complex Ravenhorst die er last van hebben, maar ook sommige bewoners van de naastgelegen koopappartementen van het complex Goede Reede ervaren de overlast regelmatig. "Tijdens het paasweekend was het weer goed raak," vertelt de bewoonster van de Ravenhorst, mevrouw Wijkstra. "Ik ruim deze keer de troep maar eens op, de volgende keer doen medebewoners dat weer of bestuursleden van de seniorenvereniging die zich ook ergeren aan de gang van zaken. Het gaat meestal om jongelui, zo'n zeven tot acht personen die veelal in de weekenden rondhangen en voor overlast zorgen. Het gaat niet alleen om de troep en het geluid dat zij veroorzaken, maar ook om het feit dat de groep jongeren bij de ingang als bedreigend worden ervaren."

Inmiddels heeft zij een plastic zak vol met troep verzameld. Het gaat daarbij niet alleen om relatief onschuldige zaken als melkpakken en drankblikjes, maar ook de verpakkingen van wiet en zeker zo'n 20 lachgaspatronen met bijbehorende ballons verdwijnen in de zak. "Ik begrijp echt niet dat de ouders van deze pubers hun kinderen niet wat beter in de gaten houden," aldus de bejaarde bewoonster. "Zij weten toch ook dat het gebruik van lachgas niet bepaald goed is voor de gezondheid, laatst werd daar op de tv nog uitgebreid aandacht aan besteed."

Een woordvoerster van de gemeente beaamt dat de klachten bekend zijn. "Het is bij De Reehorst waarschijnlijk erger geworden omdat op andere plaatsen maatregelen zijn genomen om de overlast tegen te gaan. Zowel de jongerenwerkers als de wijkagent zijn over de situatie ingelicht en de politie zal de locatie tijdens de avondsurveillance nog meer dan voorheen gaan meenemen. In eerste instantie wordt er waarschuwend opgetreden, maar als dat niet helpt, worden er boetes uitgedeeld en worden de ouders aangeschreven. Het is een vervelende zaak, die alle aandacht krijgt."

Tekst en beeld: Bert Verver

Afbeelding

Advertentie

Categorieën