Logo kobr.nl

Eef Zwanenburg draagt stokje over

Bodegraven - Tijdens de Algemene Leden Vergadering heeft korfbalvereniging Vriendenschaar afscheid genomen van Eef Zwanenburg als voorzitter. Mike Lina is zijn opvolger.

Eef kan terugzien op een lange periode als voorzitter, namelijk 17 jaar. Daarvoor maakte hij deel uit van de Techniche Commissie en was hij ook penningmeester. In al die jaren heeft hij zich met hart en ziel ingezet voor zijn club. Hij heeft zich vooral onderscheiden op het gebied van de accommodatie, natuurlijk ook ingegeven door zijn beroep als projectontwikkelaar, zijn zitting in de stichting BSV (Buiten Sport Voorzieningen), zijn contacten met de gemeente, evenals met de buur(t)verenigingen en het KNKV (Koninklijk Nederlands Korbalverbond). In alle opzichten dus een ëbouwerí. Daarnaast zijn kwalificaties als eerlijk, clubliefde, verbinder, plichtsgetrouw, behulpzaam, veel knowhow en zichtbaar op hem van toepassing.

Betrokken

Er werd bij zijn afscheid als voorzitter teruggeblikt op zijn lange staat van dienst binnen zijn 45-jarig lidmaatschap, ondersteund door enkele (ludieke) fotoís en anekdotes uit de oude doos. Daarop was ook te zien dat Eef altijd zijn opwachting maakte bij het jaarlijkse jeugdkamp, in de vorm van jurylid bij de Bonte Avond en als ëchef barbecueí bij de avondmaaltijd. Ook dat was Eef, gedreven op het gebied van bestuurlijke zaken, maar ook betrokken bij de jeugd.

Op lijf geschreven

Eef gaf in zijn eigen afscheidswoord aan altijd met liefde en plezier zijn bijdrage te hebben geleverd aan Vriendenschaar en daar is hij trots op. Vorig jaar gaf hij aan dat dit zijn laatste seizoen zou worden als voorzitter. Het werd tijd voor vernieuwing, verjonging, verfrissing. Het bestuur kwam terecht bij de 27-jarige senioren 1-speler Mike Lina. Hij is in het dagelijks leven Adviseur Online Marketing en Communicatie in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Hij trad op 9-jarige leeftijd in de voetsporen van zijn korfballende ouders en werd aangemeld als pupil. Op latere leeftijd was hij ook trainer/coach van enkele jeugdteams en daarna nam hij zitting in de Jeugdcommissie. Dat is hem op het lijf geschreven: de jeugd vermaken! Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Mike de rol van voorzitter in zich heeft en mensen kan enthousiasmeren om de mooie club Vriendenschaar verder op de kaart te zetten in Bodegraven.

Meer berichten