Column - Serieus

Algemeen

Het is in Bodegraven-Reeuwijk heerlijk wonen, aardige buren, fijne ondernemers en een in het algemeen goed geregelde samenleving. Dat het hier zo prettig wonen is, is onder meer te danken aan de lokale politici. Hulde voor de inzet en de uren die ze steken in het besturen van onze gemeente.

Maar toch… soms lijkt het alsof de politici te snel besluiten, of juist te langzaam. Dat door het proces van praten de werkelijkheid zelf wat uit het zicht verdwenen is. Is dit misschien bij het formeren van de coalitie het geval? Dat het te langzaam gegaan is, bedoel ik. Dat gevoegd bij de twee weken durende media­stilte, waardoor de inwoners niet als klankbord konden dienen, zorgt voor politieke staar, een vernauwd blikveld. Ik stel me zo voor dat in die bubbel besloten is dat er een coalitie moest komen die lekker breed is. Er vielen ter vergadering termen als 'draagvlak' en 'verbinding'. De drie partijen (vijf zetels van de 23) die buiten de boot vallen bij zo'n brede coalitie, 'ach, die betrekken we er wel bij, komt goed'.

Nu even serieus mannen, ga samen met mevrouw Neppérus nog eens nadenken over een coalitie waarbij er voor de raads­leden nog iets te besturen valt en niet alles van tevoren afgestemd wordt. Volgende week een foto in de krant met een kleiner team, hoop ik. Wie er van de foto gesneden wordt, maakt me echt niet uit, zolang de samenstelling van het team getalsmatig maar meer recht doet aan de verkiezingsuitslag dan dit vijftal.

Tekst: Elly de Knikker

Advertentie

Categorieën