Voorlichting over wettelijke gegevensbescherming

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Over een paar weken is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen in een digitaal en/of papieren bestand bewaren. Vanaf dat moment wordt er verwacht dat u aantoonbaar verantwoord met persoonsgegevens omgaat. Om te weten wat uw plichten als vrijwilligersorganisatie zijn, is er een gratis voorlichtingsbijeenkomst over deze AVG op donderdag 26 april in Rijngaarde.

De AVG roept bij vrijwilligersorganisaties nogal wat vragen op. Welke gegevens mogen wij registreren en op welke wijze? Waar moeten wij als vrijwilligersorganisatie aan voldoen? Om antwoord te krijgen op deze vragen organiseert SAM Vrijwilligerscentrale een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst worden vraagstukken rondom de AVG belicht en krijgt u handvatten om aan de slag te gaan. Dus wilt u meer weten hoe u slim met de AVG kunt omgaan, dan bent u van harte uitgenodigd. De avond wordt inhoudelijk verzorgd door Francis Bretveld van BC Helpdesk. Francis is gespecialiseerd in de vernieuwde privacywetgeving. Zij adviseert organisaties in het maatschappelijk veld over deze materie.

De bijeenkomst vindt plaats in dienstencentrum Rijngaarde in Bodegraven, op donderdag 26 april van 19.30 tot 21.30 uur. Wij vragen u zich vooraf op te geven via e-mail vrijwilligerscentrale@samwelzijn.nl of telefoon 0174-614500. Opgeven kan tot 23 april. Tevens ontvangen wij graag vooraf uw vragen, zodat wij daar op de avond ruim aandacht aan kunnen geven. U kunt uw vragen mailen naar vrijwilligerscentrale@samwelzijn.nl. Ook deze ontvangen wij vóór 23 april. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.

Advertentie

Categorieën